7 trucuri simple de urmat pentru ca să fie mereu curat în casă

Nimănui nu-i place să piardă timpul făcând curățenie. Cu toate acestea, chiar și sarcinile plictisitoare pot fi realizate mai repede. Tot ce trebuie să faci este să urmezi câteva reguli simple.


Începe cu activitățile mai grele

Curățenia în casă este obositoare, așa că trebuie să începi cu cele mai dificile sarcini pentru că ești încă plină de energie. Acționează cu înțelepciune: de exemplu, nu începe să speli plita imediat, ci aplică un detergent special și fă altceva între timp. Murdăria se va înmuia și va fi mult mai ușor să o îndepărtezi.

Șterge chiuveta înainte de culcare

Instalațiile sanitare, acoperite cu rugină și urme de detergenți, arată groaznic. Însuși gândul că va trebui să ștergi totul te sperie, așa că amâni această sarcină tot timpul.

Este mult mai ușor să nu aduci chiuveta într-o stare neplăcută. După ce îți speli dinții în fiecare noapte, șterge robinetele și chiuveta cu un burete moale. Nu este necesar să adaugi detergent de curățare de fiecare dată. Astfel, în fiecare dimineață vei vedea cum baia strălucește.

Pune hainele la loc după utilizare

Cu siguranța mama în copilărie repeta adesea: „Ia haina, apoi pune-o la loc!” Ei bine, chiar are un efect această practică. Atunci când aranjezi hainele la locul lor, le găsești mai ușor când vei avea nevoie. Astfel, hainele vor fi mereu curate și vor arăta noi. De asemenea, îmbrăcămintea pe care o arunci pe speteaza scaunului nu decorează camera, ci creează o senzație de dezordine.

Scapă de lucrurile inutile

Fără lucruri inutile – fără dezordine. Pe un raft gol este mai ușor să ștergi praful decâ pe un raft plin cu numeroase figurine și lumânări. Dacă îți place să coleționezi obiecte, păstrează-le pe rafturi acoperite cu sticlă.

Dacă nu folosești ceva timp de un an, cel mai probabil este că nu vei mai avea nevoie de acel obiect. Nu este neapărat să aruncați lucrurile la gunoi. Acestea pot fi vândute sau donate în scopuri caritabile.

Când faceți cumpărături, încercați să nu vă manipuleze panourile publicitare. Cumpărăturile conștiente sunt o tendință în lumea modernă.

Ferește-te de „locurile fierbinți”

Nu vorbim despre sobă, ci despre locurile în care apare cel mai frecvent dezordinea. Cel mai adesea este holul de la intrare, măsuța sau noptiera din sufragerie, masa de bucătărie.

Resturile, praful și lucrurile care nu ar trebuie sa fie acolo se acumulează constant pe aceste suprafețe. Puneți un coș pentru obiectele mici. Astfel, va trebui periodic să îl curățați doar pe el.

Investiți în echipamentul de curățare

O mătură veche și o cârpă ruptă nu provoacă dorința de a trece la treabă. Cumpărați-vă mopuri moderne, șervețele, produse speciale de uz casnic. Acestea nu doar arată frumos, dar vă permit să curățați mult mai repede și eficient.

Nu neglijați aparatele de uz casnic. Chiar dacă mamele noastre obișnuiau să spele vasele și podelele manual, nu este un motiv pentru a renunța la confortul modern de astăzi. Nu ezita să îți cumperi o mașinău de spălat vase sau un aspirator robot. Aceste tehnologii cu siguranță îți vor ușura munca!

Păstrează lucrurile inteligent

Dacă de fiecare dată când începi curățenia trebuie mai întâi să faci ordine printre munții de obiecte care s-au acumulat pe toate suprafețele, înseamnă că ceva nu este în regulă. Organizând lucrurile corect, vei putea menține locuința curată fără mult efort.

Principiul de bază este următorul: articolele utilizate rar trebuie depozitate pe cele mai îndepărtate rafturi, iar cele de care ai nevoie în mod constant, trebuie să le aranjezi la îndemână. Folosiți containere, cutii. Toate acestea vă vor ajuta să nu pierdeți timp mai întâi pentru a căuta ceea ce trebuie să strângeți și apoi să curățați celelalte locuri pe care le-ați observat pe parcurs.