7 trucuri de curățenie pe care le știu doar gospodinele cu experiență!

Casa e oglinda unei femei. Ordinea în hol și bucătărie, prosoapele curate și plăcut mirositoare, curățenia în frigider și cuptor, lipsa prafului pe rafturi etc. Toate acestea vorbesc despre o gospodină iscusită.

Mai mult, toate acestea sunt rezultatul unui singur obicei. Și anume, obiceiul de a face curat tot timpul. Dar nu poți să muncești non stop. Anume aici ajută trucurile de curățenie rapidă. Iată 7 trucuri pe care trebuie să le știe fiecare gospodină.

Sfaturi pentru curățenie rapidă

1. Cărbunele activ absoarbe bine mirosurile. De aceea, dacă din dulapuri miroase urât, pisează 10 comprimate de cărbune activ și lasă pulberea în dulap timp de câteva zile. Cu ajutorul cărbunelui poți scăpa de mirosul urât din dulapul de bucătărie, din frigider, din coșul de gunoi, din coșul de rufe, din încălțăminte sau din litiera pentru pisici.

2. Frigiderul poate fi curățat cu bicarbonat de sodiu. Amestecă 3 părți de apă cu o parte de bicarbonat și folosește soluția obținută pentru a șterge pereții interiori ai frigiderului. Sau pur și simplu pune o cutie deschisă cu bicarbonat de sodiu în frigider. Iar pentru a păstra curățenia înăuntru, acoperă rafturile de sticlă din frigider cu folie alimentară.

3. Pentru a curăța mai repede cuptorul cu microunde, pune un pahar cu apă înăuntru, iar în apă adaugă două linguri de oțet. Lasă cuptorul să funcționeze timp de 3-5 minute la intensitate minimă. Aburii vor înmuia depunerile de grăsime și murdărie de pe pereții cuptorului și îți va fi mai ușor să le îndepărtezi cu un burete uscat.

4. Iar pentru a curăța cuptorul obișnuit, dizolvă în apă 200 de grame de săpun, dat prin răzătoare și toarnă apa într-o oală metalică. Apoi pune oala în cuptor și încălzește cuptorul la 150 de grade. Peste 15 minute oprește cuptorul, așteaptă să se răcească puțin și șterge pereții acestuia mai întâi cu o lavetă umedă, iar apoi cu un burete uscat.

5. Nimănui nu-i place să spele toaleta. Dar cineva trebuie să o facă, pentru că un wc murdar este și mai neplăcut. Ca să-ți fie mai simplu, iată un truc testat în timp. Toarnă soluție pentru curățarea toaletei în suportul pentru peria de toaletă. În acest fel, de fiecare dată când te vei folosi de perie, pereții vasului de toaletă vor fi dezinfectați.

6. Din cauza depunerilor de calcar și a impurităților din apă, pe robinete, baterii și capete de la duș apar urme care se curăță greu, arată urât și facilitează răspândirea bacteriilor. Pentru a scăpa de ele, nu ai nevoie de soluții scumpe și dăunătoare din magazin. E suficient să tai o lămâie în jumătate și să ștergi suprafețele afectate cu unul din capete.

7. Oțetul potențează detergentul de spălat. Bunicile noastre foloseau oțet pentru a curăța rufele foarte murdare, deoarece oțetul conține acid acetic concentrat, care facilitează îndepărtarea uleiului și elimină mirosurile neplăcute. Acest truc e foarte util la spălarea prosoapelor de bucătărie.