7 trucuri cu parfumul, care te vor ajuta să miroși mereu plăcut

Secretul unei femei plăcut mirositoare nu constă în folosirea unui parfum scump, ci în modul de aplicare a acestuia. S-ar părea că nu-i nimic complicat – câteva stropuri și ai plecat. Și de ce atunci trecătorii nu-și întorc nasurile după tine, iar de la serviciu nu primești niciun compliment despre parfumul tău frumos mirositor? Reiese că nu aplici parfumul cum trebuie. Îți spunem ce să faci ca aroma sa se dezvăluie în totalitate.

1. Alege parfum în loc de apă de toaletă

Pentru început, hai să clarificăm câțiva termeni!

Parfum – este cel mai puternic mirositor, uleiurile parfumate constituie 20-30%.

Apa de parfum – are o concentrație mai redusă, uleiurile constituie 12-20%.

Apa de toaletă – este și mai ușoară, uleiurile parfumate constituie 8-10%. Cu acesta te poți parfuma de mai multe ori pe zi.

Apa de colonie – este folosită de către bărbați, având cea mai mare canitate de alcool și 3-8% de uleiuri parfumate.

Trebuie să mai știi că aromele lemnoase sau chypre se mențin pe piele mai mult decât cele florale, citrice sau marine. Dacă vrei să miroși frumos o zi întreagă, acordă atenție la acest detaliu.

2. Alege zonele – cheie

Atunci când a fost întrebată unde trebuie să fie aplicat parfumul, Coco Chanel a răspuns: „Acolo unde vreți să fiți sărutate”. Lobul urechii, încheietura mâinii, încheietura coatelor și a genunchilor, gâtul, zona decolteului – în aceste zone venele sunt cele mai la suprafață. Important să știi însă că acest mod de aplicare se referă doar la parfumurile care se aplică cu degetul, nu și cele spray.

Parfumurile cu aerosoli este suficient să le stropești înaintea ta și să intri în acest nor parfumat.

3. Parfumul se aplică după duș și nu înainte de ieșirea din casă

În general, un parfum ține între 4 și 6 ore. Însă și această perioadă se reduce dacă nu-l aplici cum trebuie. O greșeală pe larg răspândită este de a ne parfuma înainte de a ieși din casă. Hainele absorb foarte bine mirosurile, însă cel mai frecvent, le distorsionează așa încât miros cu totul altfel.

O femeie adevărată știe că parfumul se aplică direct pe pielea de după un duș cald. Pielea curată absoarbe bine mirosurile și le menține până seara.

4. Parfumul nu se păstrează în baie

Parfumul nu suportă condiții prea umede sau prea uscate cu schimbări bruște de temperatură și, bineînțeles, nici razele directe de soare. De aceea, baia nu este potrivită pentru el, la fel ca și măsuța de toaletă de lângă geam sau calorifer. Găsește un dulap ferit de toate condițiile nefavorabile.

5. Intensifică notele de bază cu ajutorul loțiunii

Deseori, parfumul se vinde în set cu loțiune de corp și acesta nu este un truc de marketing! Secretul este că pentru o aromă mai îndelungată e bine să aplici pe pielea parfumată loțiune cu același miros. În acest fel, aroma se va menține cel puțin până seara.

6. Aromatizează peria de păr

Părul, la fel ca și pielea, absoarbe bine mirosul. Problema e că orice parfum conține alcool, care are un efect dăunător asupra structurii părului. Pentru ca asta să nu se întâmple, aplică parfumul mai întâi pe perie, după care periază-ți părul.

7. Nu atinge

Regula „nu atingeți” nu este valabilă doar pentru muzee. Dacă ai aplicat parfumul, uită de el. Nu trebuie să freci încheieturile sau să masezi gâtul. Din această cauză notele de vârf vor dispărea imediat, iar cele de bază în jumătate de oră.