7 Suplimente esențiale de care au nevoie femeile după 40 de ani! Organismul îți va fi recunoscător!

Odată ce pășim de pragul vârstei de 40 de ani, metabolismul devine mai lent, scade masa musculară și se mărește riscul de apariție a bolilor cronice. Iată de ce este extrem de necesar să îți ajuți organismul, furnizându-i vitamine și substanțe nutritive suplimentare.

Iată lista celor 7 suplimente esențiale, care sunt extrem de importante pentru orice femeie, mai ales după 40 de ani.
1.Vitamina B12

Această vitamină o poți obține din alimente precum carnea de pui, pește și produse lactate. Din păcate, după 40 de ani se absoarbe foarte prost de către organism. Vitamina B12 este necesară pentru pielea ta, deoarece o ajută să fie elastică și să arate mai tânără. Doza recomandată este de 2,4 mg pe zi.

2.Calciu

Calciul este extrem de important pentru a-ți menține oasele puternice și sănătoase. De asemenea, acest supliment te ajută să îți recuperezi țesutul. Calciul se găsește în produsele alimentare precum broccoli, tofu, migdale și spanac.

3.Vitamina D

Această vitamină protejează organismul de boli. Deficitul de vitamina D apare din cauza diabetului, bolilor de inimă, scleroza multiplă și cancerul de sân. Unul din principalele beneficii ale vitaminei D constă în faptul, că aceasta contribuie la absorbția calciului în organism.

Soarele este o sursă excelentă de vitamina D. Trebuie să primești nu mai puțin de 600 ME pe zi (și 800 ME pe zi după 50 de ani).

4.Magneziu

Magneziul ajută la reglarea tensiunii arteriale. Este un beneficiu enorm pentru sănătatea ta. De asemenea, cu ajutorul acestui supliment vei uita de problemele digestive. Magneziul este implicat în toate funcțiile organelor. Oamenilor cu vârsta peste 40 de ani trebuie să primească 320 mg pe zi. Înafară de asta, magneziul se conține în fasole, soia, miez de nucă, semințe și avocado.

5.Potasiu

Potasiul este responsabil pentru prevenirea accidentului vascular cerebral și ajută inima să rămână sănătoasă. Organismul tău are nevoie de el în toate etapele. Poți găsi potasiul în astfel de alimente ca banana, cartoful dulce, fasole și linte.

6.Omega-3

Neajunsul de Omega-3 sporește riscul de apariție a bolilor cardio-vasculare și scade capacitățile cognitive. Cercetările au arătat, că acest supliment scade tensiunea arterială, nivelul colesterolului, de asemenea îmbunătățește memoria. Omega-3 se conține în pește, nuci și legume cu frunze. Dacă ești sănătos, 500 mg pe zi este o doză suficientă.

7.Probiotice

Acestea sunt extrem de importante pentru sănătatea femeilor, mai ales după 40 de ani. Acestea sunt necesare pentru sănătate stomacului. Ai nevoie de ele pentru o digestie bună și un metabolism rapid. Iaurturile organice sunt cele mai bogate în probiotice, iată de ce trebuie să le incluzi în dieta zilnică.