7 rochii interzise pentru femeile 50+ Le fac să arate bătrâne!

Cunoaștem cu toții acțiunea timpului asupra femeilor după 50 de ani, mai ales atunci când se ignoră sportul și alimentația sănătoasă. Unele femei însă nici nu observă cum vârsta le transformă aspectul și continuă să poarte rochii pe care le purtau la 30 de ani.

Iată modelele pe care trebuie să le eviți.

1. Rochia de tip sac

Rochiile largi adaugă kilograme chiar și celor mai suple femei. Ce să mai zicem despre o femeie cu forme? Rochia de tip sac transformă silueta într-un dreptunghi.

2. Model învechit

Acest tip de rochie s-a regăsit în garderoba mamelor noastre: cu nasturi și cu flori. Erau elementele obligatorii. O alternativă pentru această vechitură este rochia de tip cămașă. Alege una monocromatică, de nuanțe pastelate, cu mânecă lungă sau scurtă.

3. Croială sofisticată

Rochia cu o croială complicată nu se potrivește oricui. Ea poate face să arate neatrăgătoare chiar și o fată tânără și suplă. Mai bine alege o rochie simplă, care îți pune în valoare părțile bune. În plus, astfel o să alegi mai ușor și încălțămintea sau accesoriile.

4. Cu buzunare voluminoase

Nu e cea mai bună opțiune pentru o femeie, pentru că adaugă volum în zona bazinului și face silueta neproporțională. O alternativă bună este rochia dreaptă, mai jos de genunchi. Preferabil să fie monocromatică sau cu linii verticale, care subțiază vizual silueta.

5. Fără mâneci

După o vârstă, mâinile nu arată la fel de bine, mai ales dacă sunt voluminoase. De aceea, este recomandat să optezi pentru rochiile cu mâneci scurte sau lungi. De asemenea, dă preferință decolteurilor modeste sub formă de litera V.

6. Cu decorațiuni învechite

Oricare ar fi vârsta, nu trebuie să uităm să ne actualizăm periodic garderoba. Din păcate însă, unele femei tot mai rar își cumpără haine odată ce avansează în vârstă. Mare atenție la fundițe, broșe, sclipici, paiete, năsturei ș.a. accesorii care ne duc cu gândul în alt deceniu.

7. Rochia maxi

Dacă nu vrei să semeni cu o călugăriță sau o băbuță, după 45 de ani nu mai purta rochii maxi. Dă preferință celor midi, sunt variante fără riscuri.