7 plante care te fac să te simți mai bine

Cine nu știe că plantele de cameră ne oferă, pe lângă plăcerea de a le admira  și un aer îmbogățit cu oxigen?  Probabil fiecare! Ceea ce cunosc puțini  este că acestea mai absorb toxinele din aer, îl umidifică, îmbunătățesc energia din încăpere și starea fizică și psihică a oamenilor.

Încă în secolul trecut, cercetătorii NASA au demonstrat că prezența plantelor în cameră reduce cu 87 la sută substanțele nocive din aer și asta doar în 24 de ore. Nu-ți vine să crezi? Rămâi cu noi și află că nu doar cactușii te apără de radiații și toxine.

Așadar, iată ce flori de cameră trebuie să se regăsească neapărat în locuința ta.

  1. Flori de mușcate ( Geranium)

Pe lângă faptul că purifică aerul,  mușcata reduce umiditatea excesivă, te scapă de oboseală și depresie, îți îmbunătățește somnul, reduce durerea de cap, previne răceala și te face mai bine dispus. Medicii confirmă că muşcatele au proprietăţi curative, efecte antitumorale, antibacteriene, antireumatismale şi antiinflamatorii.

2. Planta păianjen ( Chlorophytum)

Este planta perfectă pentru cei care se mută la casă nouă. Știi de ce? Pentru că absoarbe din aer formaldehidele – substanțele conținute în materialele de construcție și în fumul de țigară. Cel mai curios este că, pe cât mai nociv este mediul în care se află, cu atât mai mult aceasta crește.

3. Aloea Vera Numită și planta universală, aloea are extrem de multe proprietăți și beneficii: întărește imunitatea, îmbunătățește digestia, vindecă rănile, ajută în caz de răceală, arsuri și mai și creează o energie plăcută în casă. De aceea, dacă te cerți des cu partenerul sau ai în familie membri bolnăvicioși, fă rost de această plantă miraculoasă.

4. Lămâiul de apartament Și lămâiul impresionează cu proprietățile sale. Pe lângă faptul că distruge bacteriile și purifică aerul, acesta este benefic în situațiile de stres, oferindu-ți energie, bună dispoziție și productivitate înaltă. Fructul de lămâie mai este numit simbolul vitalității, iar frunzele sale sunt un adevărat difuzor de arome, formate din 85 de substanțe benefice.

5. Rozmarinul Un extraordinar antiseptic, rozmarinul a fost folosit pentru purificarea aerului până în secolul XX în spitalele din Europa. Proprietăţile binefăcătoare ale plantei sunt date de diferite tipuri de antioxidanţi pe care le conţine. Planta este foarte bogată în vitamine din complexul B, cantităţi importante de vitamina A şi vitamina C. Rozmarinul ajută bine în caz de oboseală, surmenaj și pierdere de concetrație. Ba mai mult, este bine să-i savurezi aroma în timpul răcelilor și bronșitelor.

6. Menta Știai că aroma sa binedispune? Menta are un efect benefic asupra sistemului nervos, reduce oboseala, iritația și te încarcă cu energie. La fel, ajută în caz de migrene și insomnie. Cercetătorii americani recomandă să avem mentă în ghiveci, atunci când muncim mult în fața monitorului.

7.Ficusul Este cel mai recomandat persoanelor ce locuiesc în apropiere de autostrăzi. Ficusul atrage foarte bine praful și distruge bacteriile. Mai mult, această plantă absoarbe energia negativă din încăpere, fapt care-i face pe cei ai casei să fie mai activi și mai fericiți.

Dar tu, ce faci ca să te simți mai bine? Dacă deocamdată nu ai plante de cameră, îți recomandăm să începi cu una dintre ele!