7 piese vestimentare, pe care să nu le porți dacă ai peste 40 de ani

După 40 de ani, garderoba femeilor trebuie să se schimbe neapărat. Asta în caz că nu ai făcut-o treptat până acum. Stiliștii recomandă să renunțăm la unele piese vestimentare, dacă nu vrem să arătăm caraghios sau dezgustător.

1. Fustele mini

Chiar dacă ai picioare frumoase, mai bine nu purta fuste mini după 40 de ani, vei fi înțeleasă greșit. Optează pentru lungimea midi și uneori și pentru cea maxi. Trebuie să iei neapărat în calcul și tipul siluetei, greutatea și înălțimea.

2. Hainele mulate

Bineînțeles, iarăși depinde și de siluetă, însă dacă ai kilograme în plus, mai bine renunță la astfel de îmbrăcăminte. Cunoști foarte bine că hainele mulate pe corp arată toate neajunsurile.

3. Imprimeurile animalice

Imprimeurile de tip leopard sau tigru nu sunt prea recomandate nici pentru femeile tinere, cu atât mai mult pentru cele în vârstă. Aceste haine arată ieftin și vulgar. Dacă vrei să porți cu demnitate titlul de doamnă, atunci renunță la aceste imprimeuri.

4. Accesoriile masive

După 40 de ani, nu se recomandă purtarea cerceilor, brățărilor și lănțișoarelor masive. Optează pentru bijuterii simple, minimaliste, dar cu anumite accente.

5. Blugii rupți

Optează pentru blugii clasici, care te avantajează din punct de vedere al siluetei. La această vârstă deja trebuie să știi care este modelul de blugi ce ți se potrivește cel mai bine.

6. Dresurile colorate

Sunt o opțiune potrivită pentru fetițele tinere, nu și pentru doamne serioase. În cazul tău există doar 2 variante, dresuri negre sau nude. Doar imaginează-ți ce impresie ar crea o femeie în toată firea, cu picioare galbene sau roșii?

7. Imprimeurile copilărești

Uită de tricourile cu Mickey Mouse, le poți purta doar prin casă. Vei arăta caraghios în orice tricou pe care îl poartă fetele de până la 14 ani.