7 lucruri pe care o gospodină rea le ține în casă, iar una bună le aruncă!

Casa e oglinda unei femei. Ordinea în hol și bucătărie, prosoapele curate și plăcut mirositoare, curățenia în frigider și cuptor, lipsa prafului pe rafturi etc. Toate aceste mărunțișuri scot în evidență o gospodină iscusită. Dar în același timp, există câteva semne care dau de gol o gospodină rea. Hai să vedem care sunt ele!

#1. Cutii și borcane goale

Avem un obicei stupid, care se trage din perioada comunistă. Când primim un cadou sau cumpărăm un aparat nou, păstrăm și cutia. Cine știe, poate prinde bine la ceva? Dar în realitate, cutiile nu sunt bune la nimic și doar consumă spațiul prețios din casă. O gospodină inteligentă le aruncă chiar din prima zi.

Borcanele goale sunt o altă problemă. Ele ocupă mult spațiu, dar pot fi utile în viitor, mai ales dacă ai de gând să-ți faci provizii pentru iarna care va veni. Sfatul nostru este să calculezi precis de câte conserve vei avea nevoie și să scapi de borcanele suplimentare, la fel cum ai scăpat de cutii. Vremurile deficitare au rămas în trecut.

#2. Covorașe vechi în baie și în hol

Cea mai simplă cale de a înțelege dacă ai de a face cu o gospodină bună sau cu una care doar pretinde că e bună, e să verifici starea covorașului din baie și din hol. Dacă acestea sunt vechi și murdare, nu-ți fă așteptări prea mari. La urma urmei, e vorba de curățenia casei și igiena propriului corp.

#3. Casete video și cd-uri

E vorba de același sindrom despre care am discutat mai devreme. Încearcă să-ți amintești când ultima oară ai ascultat muzică de pe cd și când ai vizionat casete video? Probabil, cu vreo 10 ani în urmă. Chiar și bunicuțele noastre știu să se folosească de smartphone și de youtube. Chiar crezi că va veni timpul când ne vom întoarce la casete? Poți să le arunci de pe acum. Nu va veni.

#4. Prelungitoare și cabluri încâlcite

Bine, astea nu trebuie să le arunci, dar trebuie să le readuci în ordine. Prelungitoarele încâlcite, împrăștiate prin toată casa, arată ieftin și dezordonat. În plus, nu sunt deloc practice și există riscul să te împiedici de ele.

Firește că e mai degrabă vina gospodarului, decât a gospodinei. Dar, pe de altă parte, femeia e cea care răspunde de confortul căminului familial și trebuie să știe să-și motiveze bărbatul la muncă.

#5. Electrocasnice defectate

Nu mă refer la prăjitorul de pâine care s-a defectat ieri, ci la aragazul vechi care stă la balcon, la aspiratorul pe care nu l-ai folosit de 3 ani și mașina de cusut care a fost lăsată uitării. Realitatea este cât se poate de simplă: dacă nu ai reparat un lucru timp de un an, cu certitudine nu ai nevoie de el, pentru că altfel era să-l repari, deci NU ai nevoie de el.

#6. Tigăi cu acoperirea non aderentă deteriorată

Când ultima oară ai gătit pe această tigaie? De ce o mai păstrezi? În caz că îți fură hoții tigaia de bază sau se rupe în două peste noapte? În mod evident, nu vei avea nevoie niciodată de ea.

Iar dacă o folosești în fiecare zi, oare nu te-ai săturat? Din punctul meu de vedere e un adevărat calvar. O tigaie nouă nu costă un pumn de bani, dar îți poate servi mulți ani înainte.

#7. Hainele mai vechi de un an

Se spune că dacă nu ai îmbracat o haină mai mult de un an, nu ai nevoie de ea și trebuie să o arunci. Multe femei împărtășesc acest credo, dar eu nu sunt de acord cu el și am scris despre asta în articolul de mai jos.

Citește și: Dacă nu te-ai folosit de un lucru mai mult de un an, aruncă-l! 4 reguli stupide pe care nu le urmez niciodată!