7 lucruri ignorate de oamenii bogați, însă cei săraci ar intra în datorii pentru ele

Există lucruri, care spun despre solvabilitatea financiară a unei persoane. De obicei acestea sunt paltoanele din blană, bijuteriile mari, ceasurile scumpe. Unii oameni sunt gata să economisească ani de zile și chiar să ia împrumuturi pentru a-și cumpăra unul dintre aceste lucruri. Cu toate acestea, peste tot în lume, oamenii bogați încetează treptat să-și desemneze statutul social în acest fel.

Noi, susținem un echilibru în societate, de aceea am găsit câteva simboluri ale prosperității, a cărei modă a trecut, dar mulți nu și-au dat seama încă.

1.Bijuterii din aur

Femeile bogate cu stil, poartă de obicei un minim de bijuterii din aur atunci când ies afară, acordând atenție în primul rând calității lor sau preferă bijuteriile mari. Pentru cei a căror situație financiară este instabilă, cumpărarea aurului este încă o investiție de bani, însă pentru cei bogați, aurul este un fel de valută, care în timp nu se devalorizează.

2. Îmbrăcăminte și încălțăminte de mărci scumpe

Adesea, chiar și oamenii foarte bogați evită hainele de brand și zilnic poartă blugi și pulovere simple de la piața și sunt lucruri de bază în garderoba lor. Într-un interviu, Bill Gates însuși a remarcat că are un ceas de 10 dolari pe mână, în ciuda faptului că își poate permite un milion de perechi de ceasuri de la cele mai renumite mărci. În loc să facă cumpărături, cei bogați caută alte plăceri în viață, spre exemplu cheltuiesc pentru divertisment și călătorii. Pentru ei, asta este mai scump decât o geantă de mână de marcă.

3. Operațiile plastice

Anterior, chirurgia plastică era la modă în întreaga lume – toată lumea dorea să aibă un corp și o față perfecte, fără defecte. Acum tot mai multe vedete și oameni bogați se opun chirurgiei plastice și promovează dragostea pentru corpul lor și riduri. Între timp, multe fete sunt încă gata să cheltuiască bani pentru operațiile plastice pentru buze, sâni și proceduri care vor ajuta la întinerire. Acum naturalețea este la modă.

4. Blănuri naturale

Designerii emeriți și clienții lor bogați resping din ce în ce mai mult paltoanele din blană naturală, deoarece consideră că nu este etic. În California, spre exemplu, întregul stat are o lege care interzice purtarea și vânzarea blănurilor , dar pentru unele fete, o haină de blană este încă un obiect de lux și statut. Deși teoretic poate fi înlocuit cu o jachetă de puf rezistentă la îngheț, o haină de iarnă.

5. Zboruri în clasa business

Oamenii raționali din întreaga lume sunt dispuși să călătorească modest, chiar dacă au capacitatea financiară. De exemplu, fondatorul IKEA, Ingvar Kamprad, credea că zborul în clasa business este o practică inutilă, astfel încât toți angajații IKEA, indiferent de nivelul lor, zboară clasa economică și locuiesc în hoteluri ieftine.

Dar mulți oameni cu venituri medii sunt dispuși să plătească în exces pentru călătorii în clasa business, în ciuda faptului că prețurile pentru zboruri cresc în fiecare an și cea mai mare creștere se observă la astfel de bilete.

6. Aparate de uz casnic

Oamenii bogați nu urmăresc noile modele de electrocasnice. Dacă versiunea anterioară a dispozitivului funcționează bine, atunci nu este nevoie să cumpărați una nouă. Oamenii săraci încalcă adesea această regulă încercând să cumpere cele mai noi modele cu toate că și cele vechi funcționează bine.

7. Un număr mare de detalii în interior

Oamenii de succes încearcă să păstreze minimalismul în designul casei lor. Bogații preferă din ce în ce mai mult simplitatea în interior, pentru a nu fi distrași de obiectele de uz casnic și a nu pierde timpul alegând și cumpărând mobilier, reparându-l. Acest lucru eliberează timp pentru familie, relații, întâlniri cu prietenii, muncă.

De multe ori, oamenii din clasa de mijloc încearcă să-și umple casa cu detalii și cele mai noi moduri. Se străduiesc să îmbunătățească în mod constant interiorul, distrăgând atenția de la lucrurile intangibile, cu adevărat importante, investind mereu în mobilier și reparații.