7 lucruri care nu-și au locul pe blat. Află secretul unei bucătării îngrijite!

Dacă dorești să îți actualizezi bucătăria la un cost redus și să îți faci locul de muncă mai convenabil, ar trebui să începi ca să îți organizezi reușit spațiului. Acest articol este destinat celor care apreciază practicul și confortul. Aici vei descoperi lucrurile care nu pot fi stocate pe blatul bucătăriei: dacă le pui în dulapuri închise, atmosfera se va schimba instantaneu.

1.Articolele pe care le utilizezi rar
Set de farfurii, o colecție de containere, o mașină de tocat carne, o răzătoare – abundența de aceste lucruri este inadecvată pe blatul bucătăriei. Ustensilele de bucătărie trebuie distribuite la locurile lor, pentru a nu înghesui spațiul de lucru la bucătărie. Pentru a le aranja chiar și într-o bucătărie mică, există multe trucuri: sertarele, rafturile suspendate și cuierele pentru veselă.

2.Tacâmurile
Dacă sertarul pentru furculițe, linguri și cuțite îți ocupă mult spațiu în bucătărie, poți stoca tacâmurile într-o tavă divizată și amplaseaz-o în sertar.

3.Electrocasnicele mici
Blender, toaster, tocător de alimente – aceste aparate pot ocupa mult spațiu, dar cu siguranță rareori le folosești. Aparatele de pe masa bucătăriei fură spațiul liber, se murdăresc mai repede și necesită mai mult timp pentru curățare. Soluția este simplă: ascunde câteva dispozitive în dulapurile închise, astfel poți economisi mai mult spațiu.

4.Suportul pentru cuțite

Suporturile pentru cuțite sunt încă foarte populare și pot fi găsite ușor la orice magazin de uz casnic. Ei bine, cât este nou acesta arată frumos, însă odată cu trecerea timpului acesta acumulează bacterii și microbi, care ulterior ajung în mâncare. O soluție în acest sens este să folosești un suport de cuțit magnetic și rezistent, montat pe perete.

5.Cărțile de rețete
Multe gospodine preferă să folosească rețete publicate în cărți, dar nu trebuie să le depozitezi pe blat: ele nu numai că vor încurca gătitului, ci și se vor deteriora rapid de la expunerea la apă și grăsimi. Rafturile deschise și dulapurile sunt numai bune pentru cărțile de rețete.

6.Sosurile și uleiurile
Nu trebuie să păstrezi uleiul de floarea-soarelui și uleiul de măsline lângă plită: proprietățile benefice ale produselor se pierd din această cauză. Același lucru este valabil și pentru sosuri și oțet balsamic – cel mai bine este să pui toate cele de mai sus într-un loc răcoros și întunecat.

7.Florile
Fotografiile designerilor nu corespund mereu realității, așa că nu vă recomandăm să înfrumusețezi locul de muncă cu flori. Plantele arată atractiv în fotografii, dar în realitate nu pot fi amplasate lângă o chiuvetă, lângă un aragaz: puține plante pot rezista la expunerea constantă la stropi de săpun, grăsimi și aer cald. Un mod minunat de a-ți decora bucătăria este să plantezi ierburi sănătoase și naturale în ghivece.