7 coafuri populare, la care să renunți după 40 de ani și chiar mai devreme

Părul poate înfrumuseța o femeie, dar și o poate dezavantaja. Există unele coafuri foarte populare, care îi oferă femeii aere provinciale, o îmbătrânesc și o fac să pară lipsită de gust.

Iată ce coafuri să elimini din rutina ta:

1. Cozile împletite

Dacă nu mai ești demult timp un copil și nici adolescentă, cozile împletite vor arăta ridicol și infantil. De aceea, exclude orice împletitură simplă într-o coadă sau două. Este cu totul altceva când recurgi la niște coafuri moderne, ce implică și împletituri cu volum, dar acestea trebuie să fie realizate de către un coafor și doar cu ocazii speciale.

2. Coada prinsă cu elastic colorat

Elasticele în culori aprinse se potrivesc doar fetițelor, nu și femeilor mature. Toate acele elastice albastre sau violete ne fac să semănăm cu niște fete din provincie, cărora nu le pasă de aspectul lor fizic. Alege niște elastice fine de o nuanță apropiată părului. Dar cel mai bine este să acoperi elasticul cu o șuviță de păr.

3. Cocul rotund

Seamănă cu cocul bunicii purtat sub basma. Renunță la această coafură și cu atât mai mult la utilizarea buretelui sau a altor accesorii care să te ajute să obții un coc perfect rotund și mare.

Optează mai bine pentru lejeritate și o ușoară rebelitate în păr, câteva fire scoase vor contribui la definirea imaginii.

4. Bucle + breton drept

Buclele de păpușă combinate cu bretonul drept nu mai sunt demult la modă. În acest mod, pare că ai două porțiuni din diverse coafuri în cap. E cu totul altceva dacă părul este ușor ondulat, în stil rebel.

5. Părul prins în coadă la ceafă

Se poartă coada de cal, care e mai sus de ceafă și coada simplă, prinsă în spatele gâtului. Tot ce este undeva la mijloc nu avantajează nicio femeie. Atunci când prinzi părul în coadă, ai grijă și ca acesta să aibă volum. Dacă e pieptănat bine și dat cu fixativ, de parcă e lins, nu e ceea de ce ai nevoie.

6. Agrafe care se văd

Agrafele sunt de mare ajutor când ne dorim o coafură mai sofisticată, însă ai grijă ca acestea să nu se vadă. Rolul lor este ca să fixeze părul, fără a fi vizibil acest lucru. De aceea, alege agrafe într-o nuanță apropiată părului.

7. Prea mult fixativ

Deși în ultima vreme au avansat și fixativele, așa încât au un efect puternic, dar nu sunt la fel de vizibile, totuși trebuie să fii atentă la canitatea folosită. Orice coafură îți faci, urmărește ca aceasta să pară cât mai ușor executată.