5 trucuri vestimentare pentru a arăta stilat și atrăgător chiar dacă ești plinuță.

Există multe mituri și stereotipuri conform cărora femeilor plinuțe le este mai dificil să-și potrivească ținutele elegant și atrăgător, decât femeilor zvelte. Ei bine, astăzi noi suntem gata să le desființăm. Examinând un șir de ținute purtate de femei supraponderale, am remarcat că, de regulă, aspectul neelegant este rezultatul unor erori sistemice de stil și nu are legătură cu greutatea sau volumul corpului. Iar în continuare vom discuta despre cele mai răspândite erori de acest gen, dar și despre modul în care ținutele pot fi remediate, astfel încât să arăți stilat și atrăgător.

1. Nu îmbrăca articole vestimentare mulate!

Hainele strâmte trezesc îndoieli din punct de vedere estetic, chiar și pe corpul femeilor zvelte, nemaivorbind dacă ești plinuță. O ținută vestimentară lipită de corp scoate în prim-plan toate “carențele” siluetei și nu adaugă bile albe feminității tale.

Sugestia noastră este să-ți completezi garderoba cu piese vestimentare cu croială liberă, care-ți vor sublinia feminitatea și-ți vor masca eficient așa numitele, carențe. Astfel de ținute echilibrează vizual dimensiunea corpului, te fac să arăți mai zveltă, îți subțiază talia  și-ți corectează postura.

2. Nu purta haine cu imprimeu în dungi orizontale și largi.

Dungile orizontale masive sunt capabile să îngrașe vizual orice femeie, chiar și dacă te poți lăuda cu o siluetă ideală, apropiată de standardul clasic 90/60/90.

Ca alternativă, poți încerca o ținută cu dungi orizontale subțiri.

Dar în mod ideal, alege articole cu imprimeu vertical. Dungile verticale te vor ajuta să arăți înaltă și zveltă, adăugând accent și subtilitate taliei tale.

3. Evită hainele de exterior, cu croială exact până la nivelul șoldurilor.

O asemenea lungime joacă în mod perfid împotriva ta, focusând atenția celor care te înconjoară asupra coapselor, astfel încât chiar și femeile cu mărimea 45 vor arăta destul de plinuț.

Pentru a combate acest efect, îți sugerăm să îmbraci haine cu partea inferioară alungită, completând look-ul cu o centură de textură diferită, pentru a transfera accentul de la coapse spre talie.

4. Completează-ți garderoba cu piese vestimentare luminoase!

O altă convingere populară în rândul femeilor este că albul îngrașă. În opinia noastră, nu e de vină culoarea, ci stilul. Dacă e purtat greșit, și negrul îngrașă.

Albul poate fi (și trebuie) purtat, deoarece te face să arăți proaspăt și energic. Secretul rezidă în alegerea potrivită a stilului și croielii. Spre exemplu, o rochie albă, dreaptă, cu croială liberă și ușoară, nu va face decât să-ți niveleze silueta și să-ți mascheze subtil burtica.

5. Nu-ți fie frică să experimentezi cu cromatica.

Femeile plinuțe simt o doză firească de reticență atunci când este vorba de haine și accesorii în culori vii, din teama că cele din urmă vor atrage atenția asupra zonelor pe care ar fi dorit să le ascundă.

Sugestia noastră este să-ți potrivești ținuta în funcție de profunzime, contrast și textură, astfel încât kilogramele nedorite să treacă neobservate, iar plusurile siluetei tale, cum sunt talia, gleznele, încheieturile, pieptul sau gâtul – să iasă în evidență.