5 Sfaturi simple pentru a rezista pe timp de caniculă!

Știința de a suporta căldura este una destul de simplă și chiar este posibil să o înveți. Am petrecut destul de mult timp în locuri unde termometrul arăta 45 și chiar 50 de grade. De aceea, permite-mi să îți ofer câteva sfaturi simple.

1.Nu bea apă rece

Aceasta nu potolește setea, iese peste câteva minute împreună cu transpirația, luând sarea din organism cu ea. Bea ceai rece sau limonadă. Uită de băuturile carbogazoase dulci: cu cât mai mult le bei, cu atât mai mult simți că ești însetat.

2.Dacă ieși din casă pe timp de caniculă, nu face mișcări bruște

Comportă-te destul de calm: mergi lent, mișcă-te pe partea umbrită a străzii. Da, și cel mai important lucru, dacă ieși undeva prin căldură, după fiecare plimbare spală-ți tălpile și gleznele cu apă răcoritoare. Acolo se găsesc multe puncte biologice active, acest lucru este util și plăcut.

3.Bea ceai rece

Pregătește-ți un litru de ceai verde nu prea tare. Atunci când acesta se răcește, adaugă puțină miere, lămâie și mentă. Băutura se bea cu gheață. Nu numai că este gustoasă, dar și sănătoasă.

4.Poartă un „fular japonez”

În filmele japoneze, probabil ai văzut adesea oameni cu niște eșarfe albe în jurul gâtului. Despre asta vorbeam. Încearcă și te vei convinge de eficiența acesteia. Ia o batistă sau o eșarfă subțire și albă, înmoai-o în apă rece și poart-o în jurul gâtului. Atunci când aceasta se usucă, repetă acțiunile. Te vei răcori în doar câteva minute.

5.Dacă ai posibilitate, dormi la amiază

Fă-ți timp pentru o siestă pe timpul când căldura este insuportabilă. Și, bineînțeles, niciun fel de alcool pe timp de caniculă.

Ai grijă de tine și fii sănătos. Fii ingenios și bucură-te de vară!