5 Principii care m-au ajutat să-mi schimb viața! O poți face și tu, indiferent de vârstă!

„Nu știu ce să fac, încotro să merg, știu doar că vreau să devin un om de succes… Ce trebuie să fac pentru asta?” Evident este greu de găsit un răspuns la o astfel de întrebare radicală. Dar voi încerca să o fac. Vă propun 5 principii și strategii, după care trăiesc eu. Sunt 5 metode a vă schimba viața, indiferent de vârstă.

1.Concentrează-te mai puțin asupra viitorului și mai mult asupra zilei de astăzi. 

Chiar și oamenii care au întotdeauna un plan gândit, nu pot anticipa, de fapt, ce îi așteaptă de-a lungul drumului. Ar fi naiv să sperăm că totul va fi exact cum am planificat.

Așadar, dacă nu îți stă în puteri să îți planifici viitorul, ce e de făcut? Focusează-te mai puțin asupra viitorului. Acordă mai multă atenție lucrurilor, pe care le poți face deja astăzi, indiferent de ce îți va aduce ziua de mâine.

Citește. Scrie. Studiază domenii noi și fă practică. Verifică-ți abilitățile și ideile. Creează ceva nou. Lucrează asupra relațiilor tale cu cei din jur. Toate aceste lucruri îți vor fi de ajutor, atunci când in viitor vei întâlni circumstanțe neprevăzute.

2.Concentrează-ți atenția asupra călătoriei în sine, și nu asupra realizărilor. 

Câștigăm cea mai valoroasă experiență în viață nu atunci când obținem ceva, ci atunci când suntem în căutarea căilor și soluțiilor. Cel mai mult contează călătoria către orizontul infinit, când obiectivele se mișcă împreună cu tine, iar tu ești calm și încrezut.

De ce trebuie să mergi în mod constant, să treci de la un punct la altul? Pentru a înțelege diferența, pentru a realiza deosebirea dintre precedent și următor, pentru a vedea ce se află între două puncte de pe traseul tău. În acest proces, ți se va întâmpla o mulțime de lucruri minunate: îți vei întâlni dragostea, vei deveni mai puternic, vei obține experiența neprețuită. Fără de mișcarea înainte, fără călătoria prin viață, toate acestea sunt imposibile de obținut.

Cu alte cuvinte, călătoria potrivită este însăși destinația noastră.

3.Fă lucruri dificile

Dacă vrei să scapi din această „capcană” fă lucruri care te scot literalmente din zona de confort. Fă ce nu ai mai făcut niciodată. Viața este prea scurtă. Trebuie în sfârșit să îți arunci cătușele și să te simți liber.

Una dintre cele mai importante abilități pe care trebuie să le însușești în viață este să înveți, din când în când, să te afli liniștit înafara zonei de confort. Deoarece lucrurile cu adevărat valoroase și magnifice intră în viața noastră doar așa – dificil, dureros, cu efort.

Cum să realizezi toate acestea? Fă în mod intenționat lucruri dificile pentru tine în fiecare zi. Începe de la cele mai mici și treptat complică sarcinile. Începe cu 10 minute, dacă la început îți este greu.

4.Împacă-te cu incertitudinea

Dezvoltarea abilității de a „realiza lucruri dificile” este legată direct de sentimentul de incertitudine. De exemplu, dacă te decizi să începi o afacere, este lăudabil și minunat. Dar dacă îți este frică de incertitudine – poți pierde multe.

Dacă vei accepta incertitudinea, vei descoperi o mulțime de oportunități noi. Ai încredere în instinctele tale. Relaxează-te. Știi ce faci. A trăi înseamnă a învăța de-a lungul drumului.

5.Lucrează asupra relațiilor tale cu alte persoane

Există oameni pe care îi consideri buni, dar există și aceia care nu-ți plac deloc. Există falși și ipocriți, și există prieteni adevărați și sinceri. Există oameni care te-au rănit direct la inimă și există oameni care pot vindeca aceste răni. Tu decizi, cu cine să îți petreci timpul.

Prietenii adevărați sunt întotdeauna cinstiți, te ajută în momentul în care ai nevoie cel mai mult. Rămâi alături de oamenii care te susțin și își îndeplinesc promisiunile.

Cel mai important este să fii sincer și onest în orice relație. Străduie-te să fii întotdeauna deschis, să ai curajul să îți recunoști greșelile și să lucrezi asupra lor.

Dacă vei ține cont de aaceste principii, vei obține cu ușurință o reputație bună și vei construi relații sănătoase și puternice cu alți oameni. Iar acesta este cel mai bun mod de a obține un job bun, de a investi în afacerea ta sau de a căpăta un prieten fidel.

Autor: Marc Chernoff