5 plante care vor atrage norocul și banii in casa ta! Tu le ai?

5 plante care vor atrage norocul și banii in casa ta! Tu le ai?

Vrei ca șansa să fie de partea ta?  Potrivit tehnicilor Feng Shui, aceste 5 plante fac adevărate minuni în ceea ce privește norocul și banii.  Iar ca să te convingi că într-adevăr funcționează

1.Arborele de jad sau crassula ovata

Crassula simbolizează noroc și potrivit multor culturi este cadoul perfect pentru cineva care e recent căsătorit sau care a început o nouă afacere, deoarece se crede că a aduce prosperitate, noroc și bogăție. Frunzele sale au o nuanță frumoasă de verde, care înseamnă creștere și reînnoire, în timp ce forma frunzelor seamănă cu monede mici, care atrag bogăție materială și prosperitate.

2.Bambusul norocos

Bambusul este planta magnet pentru bani. Oferă protecţie, alungă spiritele rele şi atrage ca un magnet banii în casă. Potrivit legilor Feng Shui-ului chinezesc, aceasta plantă echilibrează elementele (pămant, apă, foc, lemn, metal). Chiar dacă este norocos, acesta nu se pune în dormitor căci atrage prea multă energie yang. Dar prea multă energie yang creează un efect nefavorabil.

3.Arborele cu bani sau Pachira aquatica

În Japonia a devenit o plantă ornamentală foarte populară, ulterior fiind îndrăgită în întreaga Asie. În 1986, un șofer de camion din Taiwan a plantat pentru prima data 5 pomișori într-un singur  ghiveci și apoi le-a împletit trunchiurile, astfel ca acest mod de creștere a devenit uzual. În cultura asiatică, Pachira este simbolic asociată cu norocul financiar, prosperitatea în afaceri și este deseori decorată cu panglici roșii sau alte obiecte considerate talismane norocoase.

4.Filodendronul

Încă o plantă a banilor, filodendronul crește în general în grădini ca plantă agățătoare, însă poate fi ținut și în casă. Numele său grecesc are o semnificatie frumoasă: „philos” – prieten și ‘„dendron”- pom/arbore. În cultura Feng Shui există credința că această plantă va atrage prosperitate și bogăție. Filodendronul este o plantă ce iubește umbra, de aceea nu este nevoie să o ții lângă geam.Potrivit învățăturilor Feng Shui, frunzele de filodendron trebuie să fie mici, pentru ca altfel planta nu va mai avea niciun efect, ba dimpotriva s-ar putea transforma într-o plantă parazită.

5.Oxalis sau trifoiul norocos

Puțin răspandit la noi prin magazinele de specialitate, Oxalisul sau trifoiul norocos este un simbol al norocului și belșugului care, alături de urările noastre, poate fi un dar potrivit pentru cei dragi în Ajun de An Nou. Planta în cauză aduce banii în casă și, în plus, oferă protecție. Unele persoane consideră că florile trifoiului puse lângă frunte îmbunătățesc puterea fizică. Iar mirosul acestei plante îți ascute intuiția.

Unde amplasezi aceste plante ca să aibă efect?

Plantele banilor trebuie așezate în zona bogăției și abundenței. Aceasta se află în partea stângă cum intri pe ușă într-o cameră.Ca să atragi banii în casă, înainte de a sădi aceste plante, pune în ghiveci 6 monede, imaginează-te o persoană de succes, sănătoasă și bogată. Atunci când uzi planta, adu-ți aminte de această imagine, cât mai clar. Acest exercițiu te va programa spre succes.Culoarea ideală a ghiveciului este roșu sau bordo, de asemenea s-ar potrivi maro, negru, auriu sau argintiu.