5 piese din garderobă pentru care mai bine să plătești mai mult decât să economisești

Multe femei „se sacrifică” în raport cu familia și își cumpără lor lucruri mai ieftine, lăsând pentru copii ce e mai bun. Adesea însă aceasta este o autoamăgire că facem cumpărături raționale, iar aceste achiziții pot fi urmate de noi cheltuieli. Iată 5 piese din garderoba feminină pe care mai bine să nu economisești.

1. O geantă de calitate – ca să n-ai nevoie în scurt timp de alta

Multe femei poartă geanta zilnic, de dimineață până seara, ceea ce înseamnă că una ieftină se va uza foarte repede. Toate marginile se vor roade, căptușeala din interior se va rupe și mai poți rămâne și fără unele detalii. Unde mai pui că o geantă ieftină chiar și nouă se vede că e ieftină: Cel mai bine să-ți cumperi una bine confecționată, din materiale de calitate care are și un aspect demn.

2. Încălțămintea de calitate – sănătatea picioarelor

Multe femei optează pentru încălțămintea ieftină pentru ca în următorul sezon să-și cumpere o pereche nouă. Acest obicei nu este însă unul dintre cele mai bune sau rentabile. Una e că această încălțăminte se uzează repede, însă e cu totul altceva când aceasta fixează greșit piciorul, este incomodă și chiar îți poate provoca în timp traume.  Mai bine cumpără o perche de încălțăminte bune pe care să le porți două sezoane și mai mult.

3. Lenjeria intimă – aceste zone ale corpului merită mai multă grijă

Lenjeria intimă a devenit pentru femei mai mult decât un articol de îmbrăcăminte, este un mod de a-și îmbunătăți stima de sine. Nu trebuie să uităm însă că modelele de calitate proastă, chiar și cele mai frumoase te pot costa comoditatea și chiar sănătatea. Un sutien ieftin din dantelă poate strânge și irita pielea pe parcursul zilei, iar situația poate fi mai gravă în cazul chiloților. De aceea, alege lenjeria din stofe naturale, care practic nu se simte pe corp.

4. Blugii – trebuie să suporte purtatul zilnic

Blugii din denim au fost creați pentru confortul maxim, însă deseori pe calitatea lor se economisește. Blugii din material de calitate proastă se rod și se întind repede, mai ales în zona genunchilor sau din contra nu sunt deloc elastici, iar asta înseamnă că într-o lună starea lor ar putea fin una deplorabilă. O pereche de blugi buni însă vor ține mulți ani.

5. Ochelarii de protecție solară- vederea e mai scumpă

Producătorii de ochelari de soare ieftini folosesc lentile distorsionante și rame confecționate prost.  Asta înseamnă că cel puțin se vor strica repede. Un accesoriu de calitate este creat pentru protecția vederii, iar cel ieftin poate doar să înrăutățească situația. Cumpără-ți o pereche de ochelari buni și asigură-te că sănătatea ta este în siguranță.