5 motive pentru care nu se merită să instalați sticlă în loc de perdea în baie

Ideile de design apar în fiecare zi. Desigur, multe dintre ele prind rădăcini. Nu susțin că ele arată adesea plăcut din punct de vedere estetic. Dar de multe ori toată această estetică se termină în primele săptămâni de utilizare.

Perdea clasică sau perete de sticlă în baie?

Avantajele unui perete din sticlă:

  • arată elegant, modern;
  • protejează perfect baia de stropi;
  • mai igienic decât draperiile din țesături sau polietilenă;
  • o varietate de modele și design;

La prima vedere, pare că aceasta este soluția perfectă pentru baie! Dar pe fondul plusurilor, există mai multe probleme pe care le vor oferi partițiile din sticlă.

Dezavantajele pereților despărțitori de baie din sticlă:

1.Semnele. Apă dură, amprente de mână, stropi, pete, calcar etc. Toate acestea vor rămâne pe sticlă. Toate acestea vor fi foarte vizibile și vor strica toată frumusețea mult dorită a băii. Urmele vor da impresia unei stări murdare permanente a perdelelor, chiar dacă acestea au fost recent spălate temeinic. Sticla nu este deloc practică! Chiar dacă acum ți se pare că spălarea în fiecare zi nu este dificilă, crede-mă, ți se pare doar! Veți obosi zi de zi spălând aceste partiții de sticlă.

2.Sticla limitează spațiul. Pe de o parte, acest lucru nu este rău. La urma urmei, există o distingere clară a celor două zone. Dar, dacă baia este mică, atunci aceasta este echivalată automat cu lipsa de spațiu. Perdeaua obișnuită poate fi împinsă deoparte și aveți loc pentru voi! Pe când sticla,  nu vă va lăsa să fluturați mâna sau să vă întoarceți, deoarece vă veți lovi tot timpul.

3.Paravanul de sticlă este static. Nu îl vei schimba de fiecare dată când îți dorești. Nu poate fi spălat rapid sau aruncat. Durează ani de zile.

4.Prețul și complexitatea instalării nu sunt dezavantaje, dar nici aceste caracteristici nu încântă. Având în vedere că chiar și un astfel de detaliu modern și răcoros al băii va dori să se schimbe. Instalarea nu este ușoară. Dacă apelați specialistul de instalare, trebuie să facă totul responsabil. În caz contrar, sticla înclinată va strica întregul aspect.

5.Partiții glisante sau perdele, analizați bine ambele variante. De asemenea, elementele de fixare ale pereților de sticlă, cu timpul, se vor slăbi și se vor pierde.