5 moduri uimitoare de a folosi apa oxigenată pentru îngrijirea plantelor din locuința ta!

Mult timp am avut o atitudine indiferentă față de plantele verzi de interior pentru că acestea implică un plus de responsabilitate și tot felul de dificultăți atunci când încerci să le îngrijești. Dar dorința de a-mi transforma locuința într-un loc plăcut și confortabil într-un final a învins, și am făcut rost de doi puieți de avocado de care acum trebuie să îngrijesc. În acest sens, la recomandarea unei prietene am aflat că apa oxigenată, una din cele mai simple soluții, vândută în orice farmacie, e un produs foarte ieftin și util care te poate ajuta să ai grijă eficient de toate plantele verzi din locuința ta.

Iar partea bună e că această soluție poate fi utilizată în cele mai diverse scopuri, începând cu dezinfectarea frunzelor și a solului, prevenirea apariției mucegaiului și terminând cu tratarea semințelor de plante. Tratamentul plantelor de interior cu perhidrol accelerează înflorirea acestora și reduce riscul de apariție a diferitor boli, dar nu uita că e acceptabilă doar soluția de 3%.

Surprinzător sau nu, acest remediu farmaceutic poate fi folosit chiar și la udarea plantelor. În acest sens, dizolvă două linguri de peroxid de hidrogen într-un litru de apă de ploaie sau apă obișnuită (fără clor) și amestecă soluția bine. După care, udă-ți tovarășul verde la fel cum ai face-o în mod obișnuit. Totodată, dacă dorești să tratezi un pic solul cu soluție de perhidrol, atunci trebuie să diluezi 3 ml de soluție într-un litru de apă.

De asemenea, aceeași soluție poate fi utilizată pentru pulverizarea frunzelor pe partea exterioară a acestora, dar și a tulpinilor, adaugând la soluția inițială o cantitate neînsemnată de zahar. În acest fel, plantele vor rămâne foarte vii și tonificate pe o perioadă lungă de timp.

Apa oxigenată este eficientă și în ceea ce privește protecția dăunătorilor, precum musculițele, gărgărițele, acarienii și alții. Pentru o luptă eficientă contra acestora, adaugă în loc de zahăr 40 de picături de iod și aplică soluția o dată la fiecare săptămână.

Totuși, fii foarte atent (ă) cu dozarea peroxidului de hidrogen în conformitate cu scopul propus. Pentru stropirea zilnică a frunzelor sunt suficiente câteva picături. Dacă dorești să tratezi semințele unor plante, în principiu, soluția nu trebuie diluată. Dacă vrei să-ți faci o mini grădină la balcon și ai nevoie de sol bine tratat, poți dizolva o sticluță obișnuită cu perhidrol în 5 litri de apă.

Un alt mare plus al soluției este componența acesteia. Apa oxigenată conține microelemente esențiale pentru creșterea și înflorirea plantei. Prin urmare, nu mai ai nevoie de alte îngrășăminte suplimentare dacă utilizezi peroxid.