5 lucruri pe care trebuie să le începi de pe-acum, ca să ai parte de o bătrânețe împlinită!

Oricât de mult am încerca să fugim de realitate și de frustrările ei firești, mai devreme sau mai târziu trebuie să luăm o pauză, să o privim drept în ochi și să recunoaștem – da, tinerețea noastră este efemeră. Și în loc să căutăm disperat și isteric o pastilă miraculoasă, care să trateze această “problemă”, e mult mai bine să acceptăm realitatea și să învățăm să îmbătrânim frumos, elegant și cu cea mai autentică plăcere.

Aici la Euștiu, suntem ferm convinși că la bătrânețe oamenii trebuie să facă ceea ce nu au reușit în tinerețe. Și acest lucru trebuie început de astăzi!

Aruncă o privire asupra punctelor de mai jos. Ții cont cu adevărat de ele? Dacă nu, ar trebui să începi de pe-acum, fiindcă în ele e tăinuită cheia către o bătrânețe împlinită.

1. Renunță la prejudecățile sociale și părerea celorlați și concentrează-te pe trăirile tale interioare.

Bine, în mod ideal, acest lucru trebuia făcut încă de pe băncile facultății, dar niciodată nu e prea târziu. Mai simplu vorbind, trebuie să renunți la mentalitatea nocivă de genul, ce-o să zică lumea? și să te gândești mai mult la ce e important pentru tine.

2. Încearcă să-ți găsești vocația și să înțelegi ce îți dorești cu adevărat de la viață.

Nu uita, bătrânii cu posibilități financiare mari și cu mintea limpede sunt o povară mai mică pentru copii. Încearcă să-ți găsești din tinerețe o ocupație care să-ți aducă nu doar venit, ci și posibilitatea de dezvoltare continuă. Prin dezvoltare, nu ne referim la avansare în carieră, ci la avansarea cognitivă. Creierul uman trebuie să rezolve în continuu probleme logice noi, pentru a rămâne tonificat, altfel crește riscul de a suferi de demență senilă.

3. Găsește-ți un hobby!

Învățarea de limbi străine, mersul nordic, croșetatul, jocurile de societate, sportul (în măsura posibilităților) – există o multitudine de soluții plăcute pentru a te desfăta și a rămâne în formă. Plus la asta, nu uita să ții pasul cu noutățile din lumea tehnologică, astfel vei fi un(o) bunic(ă) cool pentru nepoții tăi și îți vei dezvolta abilitățile cognitive, rămânând ager și seren chiar și la 90 de ani.

4. Atenție la emoții!

Invidia, furia și depresia îmbătrânesc semnificativ chipul unei persoane, la propriu. La sigur ți s-a întâmplat să vezi pe stradă femei care arată frumos, dar expresia lor trădează o supărare profundă, acumulată cu anii. Totul pentru că emoțiile negative, pe termen lung, își lasă amprenta negativă asupra feței. De cealaltă parte, zâmbetul și emoțiile pozitive fac chipul să arate tânăr și binevoitor.

5. Nu uita de sănătate și igienă.

Nu e un secret faptul că frumusețea depinde de sănătate, iar sănătatea înseamnă somn regulat, absența viciilor, activitate fizică moderată și alimentație bine pusă la punct. Chiar dacă cu înaintarea în vârstă simțul mirosului se estompează, dacă faci regulat duș, respecți igiena elementară a corpului, bei multe lichide și apelezi la parfum, mirosul plăcut și ambianța plăcută sunt asigurate.