5 lucruri despre care nu știai că le poți spăla în mașină! E foarte sigur și ușor

Spălatul este o activitate familiară pentru fiecare persoană, iar mașina de spălat rufe ne este de mare ajutor. Am apăsat pe câteva butoane și aparatul face munca pentru noi. Cu toate acestea, atunci când punem un lucru sau altul în tambur, de multe ori ne temem ca nu cumva să se strice. În zadar, puține lucruri se pot deteriora în tamburul mașinii de spălat. Iată 5 lucruri despre care nu știai că pot fi curățate acolo.

1. Covorașul din baie

De cele mai multe ori covorașul miroase urât. Iar mirosul se răspândește prin toată baia. De aceea, covorașul trebuie spălat regulat. Să nu-ți fie frică să îl speli în mașină. Același lucru este valabil pentru perdeaua de duș. Ambele articole sunt fabricate din fibre rezistente și nu se deteriorează atât de ușor.

2. Jucăriile

De regulă, jucăriile acumulează înăuntru o cantitate mare de praf și microorganisme dăunătoare. Pentru a scăpa de praf, acarieni și bacterii, jucăriile se pun într-o pungă, iar punga se pune în congelator (pentru a distruge microorganismele). Și abia apoi se pun în mașină la un program delicat de spălare.

3. Încălțămintea din pânză

Înainte de a spăla pantofii, evaluează materialul din care sunt fabricați. Dacă pantofii sunt din piele de căprioară, au abțibilduri sau alte elemente lipite, cel mai bine este să-i cureți manual, fiindcă aceste elemente se pot deteriora. Iar dacă sunt făcuți din pânză sau materiale sintetice, pantofii pot rezista la zeci de spălări.

4. Covorașele din mașină

Covorașele din mașină au mult de suferit. Umezeala, noroiul, murdăria, praful, zăpada, firimiturile – acestea sunt doar o parte din problemele cu care se confruntă. Ele sunt rigide și se spală ușor chiar și cu mâna, dar dacă le speli rar și nu sunt foarte murdare, pot fi curățate chiar și în mașina de spălat, la un ciclu cu apă rece.

5. Sacoșele textile pentru cumpărături

Problema poluării e una dintre cele mai discutate la nivel mondial, iar să fii eco-friendly nu mai e un stil de viață pretențios, ci o necesitate. A fi eco înseamnă a respecta mediul înconjurător. Nu se cere atât de mult. Folosește pungi textile pentru cumpărături, iar atunci când se murdăresc, curăță-le în mașina de spălat.