5 lucruri care îți fac casa să arate neîngrijită, chiar dacă o cureți regulat

În acest fel, casa ta pare dezordonată, chiar dacă tu depui eforturi s-o cureți cel puțin o dată pe săptămână.

1. Masa de călcat sau uscătorul de rufe

Adesea, după ce călcăm, lăsăm masa de rufe desfăcută în mijocul camerei, cu gândul că o să mai avem nevoie de ea sau pur și simplu că lăsăm să se răcească fierul de călcat, după care să strângem totul. Cu uscătorul de rufe e și mai serioasă treaba, hainele se usucă în câteva zile și după ce le strângi mai urmează să pornești un ciclu de spălare. În acest mod, uscătorul de rufe stă tot timpul la un loc vizibil, afectând aspectul estetic al interiorului.

Ce faci?

Ar fi perfect să ai o cameră specială pentru spălat și călcat rufe, dar în caz că nu o ai, strânge masa de călcat sau uscătorul după fiecare utilizare.

2. Mobilier distrus de animalele de companie

Pisicile obișnuiesc să zgârie mobilierul, iar câinii sau iepurii să-l roadă cu dinții. Chiar dacă această mobilă rămâne utilizabilă, aspectul ei nu mai bucură pe nimeni.

Ce faci?

Încearcă să recondiționezi sau să restaurezi mobila. O poți face de sine stătător, nu este foarte complicat. În caz că e vorba de perdele sau alte obiecte care pot fi schimbate, atunci cumpără altele.

3. Articolele de menaj

Perii, mături, mopuri, bureți sau cârpe… Toate acestea nu se păstrează într-un loc vizibil. Chiar dacă le folosești zilnic, ascunde-le undeva. Lăsate la vedere, ele creează impresia unei case dezordonate.

Ce faci?

Găsește câteva locuri strategice unde vei păstra articolele de menaj, așa încât să fie ușor de luat și de pus la loc: un dulap special sau o debara.

4. Pături peste mobilă

Pentru a proteja mobila de murdărie, mulți acoperă canapelele și fotoliile cu pături sau cuverturi. Ei bine și acest lucru necesită a fi făcut cu stil, dacă nu vrei să sufere aspectul interior.

Ce faci?

Alege o pătură monocromatică de culori neutre, care să se potrivească cu designul odăii. O altă alternativă este să folosești niște huse speciale pentru mobilier.

5. Cârpa umedă din fața ușii de la intrare

De regulă, aceasta se pune pentru a șterge încălțămintea și a opri praful de afară să nu intre în casă. Fii de acord însă, că arată îngrozitor, mai ales că cel mai des este vorba despre un tricou rupt sau de un prosop uzat.

Ce faci?

Folosește doar covorașul de intrare, pe care spală-l și aspiră-l cât mai des.