5 lifehack-uri care te vor ajuta să faci mai rar curățenie

Dacă vei respecta aceste reguli în fiecare zi, curățenia generală va fi o raritate pentru tine.

1. Nu ieși niciodată din cameră până nu pui totul la loc

Dacă observi că lucrurile nu sunt acolo unde trebuie să fie, găsește-le locul: cărțile care stau pe masă pune-le pe raft, patul trebuie să fie făcut, hainele murdare – la coșul de rufe. De asemenea, nu uita să duci la timp gunoiul.

2. Pune la loc hainele pe care le-ai scos din dulap

Fie că te-ai îmbrăcat și ai ales din câteva ținute, fie că te-ai dezbrăcat și ai lăsat hainele pe undeva, strânge-le imediat. Nu lăsa îmbrăcăminte aruncată pe canapea, pat sau pe speteaza scaunului. De fiecare dată strânge hainele înapoi în dulap, s-au pune-le la spălat, dacă e cazul.

3. Pune-ți întodeauna geanta și geaca în cuier

Bineînțeles, după o zi grea de muncă nu mai vrei să faci altceva decât să te arunci pe canapea în fața televizorului. Însă dacă le vei pune pe umeraș sau în cuier imediat ce ai intrat în casă, a doua zi dimineață nu va mai trebui să le cauți.

4. Spală lavoarul în fiecare seară

După ce te-ai spălat pe dinți, te-ai demachiat și ți-ai făcut întreg ritualul de seară, nu uita să speli ușor lavoarul de murdărie, urme de pastă de dinți, săpun sau fire de păr. Nu este neapărat să freci cu detergent, o ușoară clătire cu mâna va menține lavoarul mereu curat.

5. Nu lăsa niciodată vase murdare în chiuvetă, mai ales, peste noapte

Este greu să te apuci de spălat vesela după o zi grea de muncă, când aștepți cu nerăbdare să te bagi în pat. Totuși, gândește-te că va trebui să faci un volum dublu de muncă a doua zi. În plus, dimineața ta va începe mai neplăcut, la vederea acelei grămezi de vase murdare.