5 detalii după care recunoști o haină demodată, deși vânzătorul îți spune contrariul

Atunci când mergem la shopping, contactăm o grămadă de vânzători – consultanți care, la prima vedere, încearcă să ne ajute cu alegerile potrivite și corecte. De cele mai multe ori însă, interesul vânzătorilor este de a vinde cât mai mult și cât mai scump, în special articolele neîntrebate, ca să aibă și ei un bonus de la vânzări.

Cum să nu devii victima lor, cumpărând haine demodate? Ne spun specialiștii.

Iată 5 detalii care pot trăda îmbrăcămintea învechită:

1. Perle

În 2017, hainele cu perle artificiale erau foarte actuale. Fashionistele credeau că acestea arată elegant și stilat. În magazine erau diverse articole cu această decorațiune: pulovere, blugi, rochii, genți, fuste, berete și chiar eșarfe.

Chiar dacă acest trend s-a demodat rapid, în magazine mai poți găsi astfel de articole. Evită-le și nu-i crede pe cei care-ți zic că sunt la modă.

2. Nasturi masivi de contrast

Cândva designerii utilizau pe larg nasturii mari, nu doar pentru comoditate, dar și ca mod de înfrumusețare. Cel mai des, așa se proceda în cazul paltoanelor.

În prezent, sunt actuali nasturii mici cu ornamente sau cu o factură deosebită. Ei, la fel ies în evidență, dar arată mai stilat.

3. Jabou

Vânzătorul îți propune o bluză cu multe volane în piept? Refuz-o amabil și caută altceva mai demn. Acordă atenție obiectelor vestimenatre în stil victorian, cu mâneci din dantelă de bumbac. O alegere actuală va fi și cămașa din piele artificială sau din denim.

4. Guleraș croșetat

Cândva, fiecare a doua bluziță sau rochie avea un astfel de guler. Tendința a ajuns la o amploare atât de mare, încât producătorii au lansat gulerașul detașabil care putea fi pus practic la orice. Reține că acest trend a rămas departe în trecut. Stiliștii nu recomandă să chletuiești bani pe așa ceva.

Vrei să arăți stilat? Caută în magazinele online bluze cu decolteu sub formă de V și cu animal print.

5. Centură în set

Producătorii vestimentari inventivi lansează haine cu centuri în set. Cu siguranță, ai văzut o grămadă de astfel de rochii. Unele femei cred că e varianta ideală, întrucât nu sunt nevoite să caute accesorii care să se potrivească.

De fapt, cel mai des, centura însoțește o haină demodată. Producătorii demni nu recurc la astfel de soluții.