4 lucruri de care trebuie să te descotorosești, dacă ești o gospodină care se respectă!

Intrând în casa cuiva, imediat poți să-ți dai seama ce fel de proprietari locuiesc acolo, curățenia, ordinea și confortul fiind marca unor persoane cu adevărat responsabile și sănătoase din punct de vedere emoțional.

Toate pentru că impresia generală întotdeauna se cristalizează în jurul unor detalii minore, cărora s-ar putea să nu le dai importanță din interior, dar care nu vor trece neobservate de privirea persoanelor terțe.

Firea umană, prin esența sa, se opune oricăror schimbări, uitând de faptul că doar renunțând la trecut, poți da start unui nou viitor. Iar schimbările mari încep cu pași mărunți. Prin urmare, nu-ți fie teamă să renunți la uzanțele domestice actuale, acesta fiind cel mai simplu lucru pe care poți să îl faci pentru bunăstarea ta și a celor care te înconjoară.

Hai sa vedem care sunt elementele care te fac să arăți ca o gospodină hapsână, și mai rău, te transformă în una, dacă nu te schimbi la momentul potrivit.

Prosoapele vechi de bucătărie

Dilema prosoapelor de bucătărie dă bătăi de cap gospodinelor din întreaga lume deja al câtelea deceniu la rând. Pe de o parte acestea au o durată mică de viață, deoarece grăsimea și murdăria se îmbibă pe veci în textura lor, iar pe de alta e prea costisitor să le schimbi în fiecare lună.

Totuși, mai devreme sau mai târziu trebuie să te împaci cu gândul că acestea trebuie schimbate în momentul în care nu se mai respectă igiena. Și nu, nu trebuie să speli podeaua cu ele sau să le aduni într-un sac pentru zile negre.

Învață să nu te atașezi de obiecte, indiferent de natura acestora. Mentalitatea socialistă ne-a învățat să păstrăm totul până se uzează complet și chiar și atunci e mare păcat să arunci un bun la gunoi, cine știe, poate prinde bine la ceva. Dar oare nu e păcat să îți umpli cuibul cu obiecte lipsite de utilitate și gust? Noi zicem că e unul capital.

Hârtia igienică ieftină

Acest punct s-ar putea să stârnească polemici aprinse, dar un lucru e cert, hârtia igienică de calitate, în ochii oricăror musafiri, creează impresia unor gazde grijulii, bine educate și prietenoase. În cazul în care prețul acesteia depășește bugetul tău, poți vâna reduceri și înlocui hârtia obișnuită cu modele mai scumpe atunci când ai vizitatori.

Vesela cu crăpături

Scapă imediat de aceste vase. Nu destul că prezența lor te pune într-o lumină rea, dar poate duce și la consecințe neprevăzute.

E foarte ușor să te tai, sau mai rău, să înghiți cioburi minuscule de porțelan când mănânci din asemenea veselă, nemaivorbind de impresia pe care o lași. Renunță la obiceiul stupid de a păstra cele mai bune seturi pentru “ocazii speciale”, care nu sunt niciodată suficient de speciale că să le utilizezi.

Lenjeria de pat din seturi diferite

Hai să fim sinceri. În primul rând, lenjeria dintr-un singur set arată mai bine. În al doilea rând e mai plăcut să dormi pe ea. În al treilea rând e mai igienic. În al patrulea, dar nu în ultimul, omul petrece în pat o pătrime din viață, de ce să nu petreci timpul comod?