3 ustensile de bucătărie, pe care le recomand tuturor

Țin minte bine cum bunica mea făcea plăcinte. Scotea o tablă mare de lemn, peste care presăra făina și întindea aluatul. Dacă ar fi trăit și azi, ar fi știut că în loc de acea tablă uriașă ar fi putut folosi un covoraș micuț din silicon, care încape cu ușurință în orice sertar.

Din acest articol o să afli despre câteva ustensile de bucătărie, fără de care te poți descurca, dar odată ce le încerci, gătitul devine o plăcere.

Forme pentru salate

Iată așa poate arăta cea mai simplă salată din lume, dacă este aranjată în farfurie cu ajutorul unei forme pătrate. În mod normal, o astfel de salată ar arăta banal pe o masă de sărbătoare, nu și dacă este pusă așa.

Fiind ușor presată, salata arată mult mai echilibrat pe farfurie și devine mai apetisantă. Sinceră să fiu, am cumpărat această formă doar ca să fac o fotografie mai reușită pentru blogul meu, acum însă o folosesc de fiecare dată.

Pungă pentru patiserie

Nu înțeleg de ce gospodinele se tem atât de mult de pungile de patiserie? În comentariile la rețetele mele de pe blog, deseori am văzut comentarii de genul „ ai putea pune cu lingura, fără să te joci cu punga de patiserie”. Dacă e să gândim așa, atunci nici să gătim nu trebuie și n-o să avem nevoie nici de făină, cuptor sau tavă.

Și dacă serios, pungile pentru patiserie sunt foarte utile în bucătărie. Poți opta pentru diverse tipuri de accesorii pentru ornare, inclusiv seringile pentru patiserie.

Covoraș de silicon

Cred că e cea mai bună invenție pe care am folosit-o până acum în bucătărie. Blatul meu este de lemn și era foarte greu să-l curăț după ce întindeam aluatul direct pe el. Acest covoraș este foarte comod de utilizat, păstrat și spălat. De el aluatul nu se lipește și de pe el e foarte ușor să scuturi făina.

Bozina Julia