20 de Sfaturi înțelepte de la oamenii care au împlinit 50, pentru cei de 30!

Oamenii, care au împlinit 50 de ani, au fost întrebați, ce ar fi făcut ei, dacă s-ar fi întors la 30 de ani ai săi. Răspunsurile lor au fost înțelepte și destul de simple, de aceea dacă ești aproape de 30 de ani, aceasta este tema ta pentru acasă pentru anii ce urmează.

1.Renunță la fumat

Este un obicei costisitor, miroase urât și 100% că îți va provoca probleme de sănătate. Vrei să trăiești la 50 de ani fără cancer, atunci posibil că a venit timpul să te lași de fumat?

2.Folosește crema de protecție solară

Vrei să ai riduri, pielea uscată și subțire, vânătăi aproape de la fiecare atingere? Atunci mergi la plajă și savurează băile de soare fără crema de protecție.

3.Începe să economisești bani

Da, este un sfat plictisitor, însă unul cu adevărat necesar. La 30 de ani, aproape întotdeauna ai niște bani care ar putea fi puși deoparte. Începe să economisești acum și, cu timpul, vei aduna o sumă bună pentru bătrânețe.

4.Menține (sau restabilește) relațiile bune cu rudele

Chiar dacă consideri că aveți niște relații complicate cu cei apropiați, iar uneori chiar vă urâți – trebuie să înveți să o duci bine cu ei. Relația de familie este foarte importantă.

5.Păstrează amintiri, nu lucruri

Tu ești experiența ta de viață. Este foarte trist să te trezești la 50 de ani și să-ți dai seama, că înafară de bunuri materiale nu ai nimic altceva. Amintirile niciodată nu își vor pierde valoarea.

6.Învață să oferi

Fă fapte bune. Oferă altora, ceea ce le aduce bucurie. Fă-o din adâncul sufletului, atunci inima ta se va umple de dragoste.

7.Practică sportul

Chiar este important. Un mod de viață activ la 30 de ani îți va permite să fii mai sănătos și mai rezistent la 50.

8.Învață să te bucuri de ceea ce ai

Fericirea are o semnificație mult mai mare, decât succesul sau faima. În loc să te plângi, învață să te bucuri de ceea ce ai și te vei simți un om cu adevărat fericit.

9.Încetează să lași lucrurile de azi pe mâine

Vrei să cumperi o casă? Să scrii o carte? Să îți schimbi cariera? Să înveți o limbă străină? Să pornești o afacere? Atunci începe astăzi. Nu spune, că te vei întoarce cândva la asta. După 30, timpul parcă se accelerează.

10.Respectă regimul zilei

Dormi suficient. Culcă-te și trezește-te la aceeași oră. Scapă de insomnie.

11.Ai grijă de sănătatea dinților

Odată cu vârsta, problemele cu dinții se înmulțesc. Tratarea îți ia mult timp și bani. De aceea nu trebuie să ignori simptomele și să amâni vizitele la medic.

12.Fii curios

Ieși din casă și fă ceva nebunatic. Pornește într-o aventură! Aceste amintiri te vor încălzi la bătrânețe.

13.Nu mai mânca toate porcăriile

Pe parcursul întregii vieți poți aduna oricât de mulți bani și îi poți cheltui pe orice. Însă, nu vei reuși să cumperi sănătatea.

14.Citește cel puțin 10 cărți pe an

Creierul tău are nevoie de o dezvoltare continuă, de aceea nu mai pierde timpul în fața televizorului sau pe jocurile de calculator.

15.Învață să meditezi

Îți va lua puțin timp, însă schimbările din viața ta vor fi uimitoare.

16.Călătorește

Cât e posibil de mult. Călătoriile ne schimbă. Ne inspiră. Ne eliberează de temeri. Călătoria este anume acel lucru, care te va face să simți că ești viu.

17.Nu te mai compara cu alții

Crede-mă, atunci când vei avea 50 de ani, nu îți va mai păsa, ce impresii le creezi celor din jur.

18.Fă-ți obiceiul de a duce un jurnal personal

Vei uita o mare parte din amintirile tale prețioase. Notează-le. Și neapărat păstrează fotografiile.

19.Ai grijă de prietenii tăi

Ține-te de oamenii, care te ajută să te simți mai bine, care te provoacă prin exemplul lor, care într-adevăr îți plac. Râde împreună cu ei. Bucură-te de viață.

20.Găsește-ți locul

Da, nu este chiar atât de simplu în realitatea noastră. Dar încearcă să faci tot posibilul pentru a avea unde să te întorci și, cel mai important, să fie bine acolo!