20 de lucruri despre care nu ai știut până acum, dar care îți vor face viața mai ușoară!

Știi sentimentul când te-ai folosit toată viața de un anumit lucru și într-o bună zi afli că îl poți utiliza complet diferit? Mult mai simplu și mai eficient decât ai făcut până acum. Cu mine asta se întâmplă destul de des, prin urmare, am decis să studiez problema și am descoperit 20 de secrete legate de lucrurile pe care le folosim zilnic, care la sigur îți vor face viața mai ușoară.

Sfaturi pentru viața de zi cu zi

#1. Atunci când folosești presa pentru usturoi, nu e neapărat să cureți usturoiul de coajă, deoarece coaja oricum va rămâne înăuntru.

#2. Dacă îți place să asculți muzică sau podcasturi în timp ce faci sport, dar nu ai căști fără fir, înfășoară căștile obișnuite în jurul urechii pentru a le fixa mai bine.

#3. Știai că 9 din 10 oameni toarnă sucul din cutie greșit? Ca să nu împrăștii stropi pe blatul de bucătărie e destul să întorci cutia invers. Anume așa a fost prevăzut de producători. Dar din motive necunoscute, oamenii au decis să toarne sucul altfel.

#4. Rupe pliculețul cu zahăr de la mijloc pentru a vărsa conținutul în ceașcă. Este mult mai eficient și comod decât să-l rupi de la capăt.

#5. Deseori pe indicatorul nivelului de combustibil poți găsi o pictogramă sub formă de săgeată. Rolul acesteia este de a-ți aminti în care parte se află rezervorul.

#6. Gaura din lingura pentru spaghete este concepută nu doar pentru a scurge apa, ci și pentru a determina numărul de porții. Conținutul unei linguri este echivalent cu o porție de paste. Iată de ce italienii trăiesc atât de mult și au o dietă atât de echilibrată.

#7. Știai că firele de pe periuța de dinți nu sunt colorate doar pentru frumusețe? Majoritatea producătorilor folosesc un colorant slab, care își pierde intensitatea atunci când periuța trebuie schimbată.

#8. Medicii dermatologi recomandă să te dai cu deodorant seara, imediat după duș. În acest fel, compușii vor acționa mai eficient.

#9. Geamurile din PVC pot fi reglate în funcție de anotimp. Pe marginea ferestrei vei descoperi un bulb, care poate fi întors în diferite direcții. Dacă lași ferestrele în regim de iarnă pe tot parcursul anului, se va forma presiune ridicată, care va afecta cauciucul de izolare și acesta se va deteriora mult mai rapid.

#10. Pentru a împiedica un copil să strângă cutia cu suc prea tare și să verse conținutul peste îmbrăcăminte, desfă colțurile cutiei și spune-i să apuce de ele.

#11. Dacă te grăbești și vrei să urci sau să cobori cât mai rapid posibil, fără ca liftul să se oprească pentru a lua pasageri de la diferite etaje, ține apăsat butonul până când ajungi la destinație.

#12. Te-ai întrebat vreodată de ce avem nevoie de mostrele de țesături vândute împreună cu piesele vestimentare? Cu ajutorul lor poți testa efectul diferitor agenți de curățare asupra țesăturii, pentru a nu experimenta pe haina propriu-zisă.

#13. Dacă îți place iaurtul cu topping, e destul să îndoi compartimentul mic spre cel mare și gustarea va ajunge direct în iaurt. Cel puțin așa au planificat producătorii.

#14. Capacul de plastic al unui pahar pentru cafea sau pentru suc are două întrebuințări esențiale. Prima o cunoaște toată lumea, de a acoperi paharul, dar mai puțini știu că acesta poate fi utilizat și ca suport.

#15. Dispunerea vaselor în mașina de spălat este importantă, dacă vrei să profiți la maxim de potențialul acesteia.

#16. Cifrele de pe eticheta loțiunilor pentru piele indică termenul de valabilitate al acestora după desigilarea ambalajului de protecție.

#17. Iar marcajul misterios de pe pasta de dinți e util doar pentru producători, ca aparatul să știe exact unde trebuie să taie tubul.

#18. Cifrele de pe sticla de ketchup arată unde trebuie să lovești ca sosul să înceapă să curgă.

#19. Găurile din mânerul oalei au fost concepute pentru a agăța oala în cui, dar pot fi folosite și pentru a fixa lingura în timpul gătitului.

#20. Șurubelnițele cu mâner fațetat pot fi folosite împreună cu o cheie pentru a crește presiunea asupra șurubului.

Citește și: În cărți nu scrie despre asta: 10 trucuri geniale pentru problemele de zi cu zi!