2 obiceiuri matinale bune, care îți vor menține sănătatea și tinerețea!

Nu este suficient să îți setezi alarma de dimineață pentru a te trezi. Mai ales dacă îți este greu să te ridici și ești unul dintre cei care încep dimineața cu o cafea.

Iată formula perfectă care se potrivește chiar și celor cărora le place să doarmă mai mult și apoi să plece la muncă fără a lua micul dejun.

Primul lucru de făcut – mișcă-te!

Nu este necesar să faci exerciții energice ca într-o tabără pentru copii. Poți să te întinzi bine și să faci abdomenul în pat – durează aproximativ 3 minute.

Sau poți face exerciții lejere cu halterele – funcționează mai bine decât orice cafea. Dacă ți-e frică să trezești pe cineva, te poți muta în altă cameră – chiar și în bucătărie.

Este important să faci exerciții care să te energizeze. Trebuie să faci acest lucru înainte de a bea un pahar cu apă. În așa ordine trebuie să înceapă ziua: sport matinal de 5-10 minute, apoi apa și micul dejun.

Executând exerciții de dimineață vei scăpa de durerile de spate, mai ales dacă ai un loc de muncă sedentar și totodată vei îmbunătăți circulația sanguină.

Iar dacă ți-e lene să faci exerciții, poți porni muzică veselă și să dansezi.

Al doilea lucru – apa

De ce, totuși, nu trebuie de consumat apă imediat după trezire? Cu o probabilitate de 95%, nu vei mai putea să te antrenezi după un pahar cu apă, pentru că atunci vor începe toate procesele digestive.

Este foarte important să bei apă (nu cafea, suc, ceai sau ceva dulce). Cel mai bine să fie pur și simplu apă la temperatura camerei, deși cineva preferă de la frigider sau invers, caldă. Există, de asemenea, alte opțiuni – apă cu lămâie și miere, apă detoxifiantă Sassi (apă infuzată cu castraveți și mentă).

Poți consuma circa 400 ml de apă, sau chiar mai mult. Cu cât bei mai multă apă pură:

  • cu atât va funcționa mai bine sistemul digestiv;
  • cu atât pielea va fi mai curată;
  • cu atât mai rar vei mânca și vei confunda setea cu foamea;
  • cu atât metabolismul va deveni mai rapid.