Stimulează înflorirea orhideei cu aceste 2 metode sigure și eficiente

Nu mai are rost să descriem farmecul acestor flori. Despre frumusețea orhideelor cunoaște fiecare femeie, însă ea mai știe că orhideea nu e orhidee dacă nu este înflorită. Ce poți face dacă planta ta refuză să înflorească de mult timp?

Încerci una dintre aceste 2 metode.

Metoda nr.1 – stimularea cu diferența de temperaturi

Se știe că orhideea nu este o amatoare a schimbărilor bruște de temperatură. Ea înflorește numai atunci când temperatura noaptea scade cu cel mult 6 grade. Iar dacă o vei stresa nițel în acest sens, ea va începe să înflorească.

Această metodă de stimulare este potrivită pentru primăvară. În perioada în care pe timp de noapte va fi în mod stabil 16-18 grade scoate orhideea afară, la balcon sau în grădină. Sau măcar pune orhideea la geamul deschis. Ziua vei aduce orhideea în casă ca să facă baie de soare. Astfel, frunzele ziua se vor încălzi, iar noapte se vor răci. Fă acest experiment timp de 2 săptămâni.

Nu încerca această metodă dacă starea plantei e nesatisfăcătoare din cauza neîngrijirii îndelungate, o vei distruge.

Metoda nr. 2 – stimularea cu seceta

Primul lucru pe care îl vei face – mărește brusc intervalele dintre udări. De exemplu, dacă făceai asta o dată la 4 zile, acum o vei face o dată la 8 zile. Când rădăcinile și substratul se vor usca bine după ultima udare, mai așteaptă câteva zile ( dacă e cald – 4, dacă e răcoare – 8) și numai după asta udă floarea. Dacă nu ai timp să urmărești floarea și să numeri zilele, pur și simplu, ud-o de 2 ori mai rar.

În această perioadă vei renunța la îngrășăminte sau la stropitul plantei. Când vor apărea mugurii, revin-o la regimul normal de udare. Dacă înflorirea a avut loc toamna sau iarna ai grijă ca planta să se afle la un loc luminos. Fără lumina necesară, procesul de înflorire s-ar putea opri.

Așadar, acum știi ce ai de făcut. Să știi că ambele metode sunt sigure. Nu ai ce pierde!