19 obiceiuri MICI care aduc rezultate ULUITOARE

Succesul nu vine brusc și începe de la lucruri mici. Acesta este întotdeauna precedat de o serie de victorii mici. Dacă dorești să construiți ceva, dacă ai o idee, un vis și un obiectiv clar stabilit, atunci nu trebuie să te gândești când îl vei realiza, dar ce pași trebuie să faci ca să-ți vezi visul împlinit.

Vezi mai jos 19 obiceiuri care te vor conduce spre succes, scrise de autorul de cărți motivaționale Nicolas Cole.

1.Dacă spui că vei face un lucru atunci fă-l. Mai puține vorbe și mai multe fapte.

2.Scrie în fiecare zi ce ai realizat pentru visul tău. Chiar dacă este doar un punct sau o propoziție mică, evaluează-ți rapid situația în care te afli. Pe termen lung, acest lucru te va ajuta să îți menții capacitatea de a gândi critic.

3.Nu minți niciodată și nu te minți pe tine însuți. Fii realist.

4. Întotdeauna găsește timp pentru prietenii apropiați. Poți avea toți banii din lume, dar dacă ți-ai schimbat toți prietenii pe bani, nu vei fi niciodată fericit.

5.Dezvoltă-ți talentul. Ce astăzi este doar o pasiune, mâine poate deveni o afacere.

6.Fă sport. Înscrie-te la yoga sau aleargă în cel mai apropiat parc. Nu contează ce sport faci, important este să fii activ și să rămâi în formă.

7.Prietenește cu oameni care te inspiră să faci lucruri frumoase: să înveți, să gândești, să creezi.

8.Citește cărți serioase și captivante. Glumele de pe internet sau presa galbenă nu te vor ajuta să te dezvolți.

9.Obiectivele nu trebuie doar să fie stabilite, ci și realizate. Elaborează-ți un plan cu ce ai de făcut pentru o săptămână, pentru o lună, pentru un an.

10.Nu mânca singur. Folosește pauzele de prânz pentru a comunica cu persoanele cu care poți prieteni, poți colabora sau de la care poți ceva să înveți.

11.Oamenii străini își fac o impresie legată de tine prin hainele pe care le porți. Este dur, dar adevărat. În plus dacă arăți bine – ești mai încrezător în propriile forțe. De aceea, hainele bune nu trebuie să lipsească din garderoba ta.

12.Gândește și meditează. În fiecare zi trebuie să aloci timp și reflecției. Nu poți fi mereu în alertă. Fără o încercare de a înțelege ce se întâmplă, nimeni nu poate înțelege în mod adecvat lecțiile de viață prin care a trecut.

13.Învăță alte persoane. Chiar înainte de a deveni un expert în domeniul tău, împărtășește-ți cunoștințele cu alți oameni. Acest lucru le va aduce beneficii altora și te va ajuta să te perfecționezi.

14.Joacă-te. Când ultima dată ai alergat desculț pe plajă? Când ultima dată ai făcut ceva nebun? Când ultima dată ai scris o poezie? Nu uita de copilul care trăiește în interiorul fiecăruia dintre noi și găsește timp liber pentru el.

15.Alimentează-te sănătos. Modul în care te alimentezi depinde de tine. Tu îți dezvolți anumite obiceiuri și apoi le repeți în fiecare zi. Deci, fii atent ca aceste obiceiuri să fie sănătoase, nu dăunătoare.

16.Comunică cu persoane de diferite vârste. Asigură-te că cercul tău de prieteni este format din persoane mai tinere și mai în vârstă decât tine, de la fiecare poți învăța lucruri prețioase.

17.Bucură-te de artă. Simpla ședere la masă nu a inspirat pe nimeni la nimic. Du-te la muzee, la cinematograf, la concerte. Urmărește spectacole de stradă și ascultă cântece interpretate de amatori. Aceste locuri te pot inspira la lucruri mărețe.

18.Trezește-te imediat ce îți sună deșteptătorul. Nu-l mai amâna de fiecare dată.

19.Vorbiți cu voce tare despre scopurile tale. Napoleon Hill scria în cartea „Gândește și devii bogat”: „Scrie tot ce vrei să obții în viață. În fiecare dimineață și în fiecare noapte citește cu voce tare aceste note. Ascultă-ți cuvintele tale cu inima și ele vor deveni realitate”.