19 Lucruri pe care oamenii cu un spirit puternic nu le fac!

O scurtă listă a acțiunilor pe care oamenii cu un spirit puternic le evită, și pe care ar trebui să le ocolim noi toți!

1.Ei nu luptă cu trecutul

Oamenii puternici încearcă să-și focuseze atenția asupra prezentului, dar și asupra viitorului apropiat. Ei înțeleg că trecutul nu mai poate fi schimbat și că viitorul este prea incert pentru a se orienta spre acesta.

2.Ei nu rămân în zona lor de confort

Zona de confort este un loc foarte periculos, în care ne putem reține ani de zile fără a schimba ceva. Oamenii puternici încearcă să depășească această zonă și să vadă dincolo de ea.

3.Ei nu ignoră sfaturile celor din jur

Numai oamenii superficiali se consideră atotștiutori și autosuficienți. Dacă cineva îți poate oferi un sfat bun de urmat, atunci ar trebui să lași orgoliul la o parte și să îl asculți.

4.Ei nu tind să evite schimbările

Ceea ce oamenii slabi nu înțeleg este că schimbările sunt inevitabile. Iar încercarea de a evita inevitabilul este imposibilă. Așadar, în loc să pierdem timpul și să ne consumăm energia, mai bine acceptăm ceea ce ne oferă viața.

5.Ei nu se închid în fața posibilităților de învăța

Dacă îți păstrezi mintea închisă – te lipsești de ocazia de a învăța ceva nou, de a acumula noi experiențe. În momentul în care încetezi să mai înveți ceva nou, încetezi să mai trăiești.

6.Ei nu le permit altora să ia decizii în numele lor

Tu trebuie să iei propriile decizii, precum și să-ți asumi responsabilitatea pentru ele. Nu poți permite altor persoane să le ia în numele tău. Chiar dacă ei ascultă sfaturile celorlalți, oamenii puternici reușesc să ia deciziile pe cont propriu.

7.Ei nu sunt invidioși pe succesul celorlalți

În momentul în care ceilalți culeg roadele muncii lor, oamenii puternici se bucură pentru ei și chiar învață din exemplul lor. Ei înțeleg faptul că succesul altora nu-i va împiedica să obțină propriul succes.

8.Ei nu consideră că vor eșua

Gândurile noastre conduc perspectiva noastră, iar perspectiva noastră determină în cele din urmă ceea ce putem realiza. Oamenii puternici sunt conștienți de posibilitatea eșecului, însă își păstrează calmul și acționează în continuare cu încredere.

9.Ei nu își plâng de milă

Deși viața poate fi destul de dură cu mulți dintre noi, există oameni care încearcă să învețe lecția din acea experiență dureroasă și fac tot posibilul să meargă mai departe.

10.Ei nu pun accentul pe slăbiciunile lor

Da, este bine să ne cunoaștem neajunsurile, cel puțin pentru a încerca să scăpăm de ele. Diferența dintre oamenii puternici și cei slabi este că cei dintâi pun accentul pe punctele lor forte, deși își cunosc defectele.

11.Ei nu încearcă să fie pe placul tuturor

Oricât de bine nu ar fi făcut un lucru, există întotdeauna oameni care nu vor fi satisfăcuți de munca noastră. Iar oamenii puternici sunt conștienți de acest fapt.

12.Ei nu se învinovățesc pentru lucrurile care nu le pot controla

Oamenii puternici știu ce pot controla și înțeleg ce nu se află sub controlul lor. Ei nu se învinovățesc pentru lucrurile care sunt peste puterea lor.

13.Ei nu sunt nerăbdători

Răbdarea este una dintre calitățile pozitive de care orice om, care își dorește să reușească în viață, are nevoie. Mulți suferă eșecuri deoarece nu sunt înarmați cu răbdarea necesară pentru a duce un lucru la bun sfârșit.

14.Ei evită să rămână neînțeleși

Cel mai important lucru pentru succesul oricărui sistem sau organizație este comunicarea eficientă între toate componentele sale. Cu toții ar trebui să fim conștienți de faptul că prin comunicare poate fi soluționată orice problemă.

Atunci când simțim că suntem neînțeleși, ar trebui să spunem pur și simplu ceea ce simțim cu adevărat, pentru a ne asigura că mesajul corect a ajuns la ceilalți.

15.Ei nu consideră că viața le datorează ceva

Foarte mulți oameni se simt neîndreptățiți și așteaptă că într-o zi, roata să se întoarcă și în cazul lor. Oamenii puternici acceptă și se bucură de momentul prezent, înțelegând că viața le-a oferit un dar pe care ei trebuie să-l folosească conform propriilor viziuni.

16.Ei nu repetă greșelile comise

Este normal să greșești, toți oamenii o fac. Dar dacă repeți aceleași greșeli, acesta deja nu mai este un lucru normal. Oamenii puternici învață din greșelile făcute și continuă să meargă spre succes, fără a le mai repeta.

17.Ei nu se lasă influențați de temerile lor

Uneori, lumea din jur poate fi un loc înfricoșător. Este bine să ne analizăm temerile și să vedem cât de absurde pot fi unele. Oamenii puternici merg la risc și nu se lasă sfidați de temerile lor.

18.Ei nu acționează fără să se gândească la consecințe

Oamenii puternici știu, că înainte de a acționa trebuie să te gândești la urmările acțiunilor întreprinse. Doar atunci când ești încrezut în puterile tale, când te gândești la aceste lucruri, poți lua deciziile corecte.

19.Ei nu cedează

Probabil, aceasta este cea mai mare slăbiciune a noastră – de multe ori, noi cedăm atunci când victoria este foarte aproape. Oamenii puternici nu renunță niciodată la lucrurile care sunt importante pentru ei. Ei încearcă să facă doar lucruri foarte importante, lăsând la o parte ceea ce contează mai puțin. Și începând ceva, ei o duc până la capăt. Întotdeauna. Fără excepții.