17 abilități utile pe care le poți învăța în 10 minute: ușurează-ți viața și fă-ți pauza mai colorată

1. Numără în mintea ta

Rezolvarea exemplelor matematice fără calculator antrenează atenția, memoria și concentrarea și este, de asemenea, utilă în viața de zi cu zi. În 10 minute, puteți învăța cum să dați bacșiș, să împărțiți la cinci sau să scădeți din 1.000.

2. Memorează rapid informațiile

Pentru asimilarea ușoară și de înaltă calitate a materialului, există tehnici speciale . Ele vor fi utile pentru adulți, a căror capacitate de memorare dispare treptat, și vor face mai ușor pentru

școlari și elevi să studieze.

3. Folosește tastele rapide

Acest lucru simplifică foarte mult munca la computer și economisește timp. În 10 minute, poți să memorezi combinații de bază sau să înveți câteva noi.

4. Utilizează căutarea avansată pe internet

Operatorii speciali, care trebuie introduși în termenul de căutare împreună cu cererea, stabilesc condițiile de căutare și vă permit să găsiți rapid și precis informațiile de care aveți nevoie. Cu siguranță util pentru muncă. Aflați aceste funcții de căutare de la Google și Yandex și încercați-le imediat în practică.

5. Leagă o cravată

Imaginează-ți că ai întârziat la o întâlnire de afaceri sau la o cină de gală și nu ai idee ce să faci cu afurisita aia de cravată. Desigur, puteți cumpăra modele cu elastic, dar adesea acest lucru este vizibil și pare frivol și chiar copilăresc.

6. Deschide lacăte fără cheie

În 10 minute, este puțin probabil să înveți să deschizi lacăte complexe. Dar merită să te exersezi pe ușile interioare în avans, astfel încât să nu fii nevoit să improvizezi la momentul potrivit. De exemplu, dacă un copil este acolo sau un fier de călcat este pornit într-o cameră încuiată.

7. Învață să aprinzi focul

Învață să aprinzi un foc în mai multe moduri. De exemplu, folosind o cutie de conserve, folie alimentară sau o baterie.

8. Măsoară ceva cu propriul corp

Pregătește-te pentru o situație în care o riglă sau o bandă de măsurare nu este la îndemână. Măsoară în avans, de exemplu, distanța dintre degetul arătător și degetul mare, degetul mijlociu și cotul sau lungimea piciorului și atunci nu va trebui să vă bazați doar pe ochi.

9. Leagă frumos o eșarfă

Dacă privești pe YouTube, acolo poți găsi mai multe moduri interesante de a lega o eșarfă și de a-ți diversifica look-ul doar în 10 minute.

10. Înțelege semnificația simbolurilor de pe etichetele de îmbrăcăminte

Fiecare produs din material textil are instrucțiuni de îngrijire sub forma pictogramelor indicate pe etichetă. Mulți oameni le neglijează și în zadar: cu o îngrijire necorespunzătoare, lucrurile se uzează mai repede. Află ce înseamnă toate aceste simboluri și lasă hainele tale preferate să te servească mai mult.

11. Împăturește lucrurile rapid și ordonat

Există multe modalități eficiente de a împături lucrurile în câteva secunde, astfel încât să nu se șifoneze și să ocupe mai puțin spațiu în dulap. Și garderoba va fi îngrijită și nu va trebui să petreci timp pentru călcatul repetat.

12. Leagă șireturile în câteva minute

Nu este atât de inutil pe cât pare. Imaginați-vă cât timp, și uneori nervi, petreceți de obicei legării obișnuite a șireturilor. Doar încercați acest mod rapid.

13. Să faci origami

A ști să faci figuri de hârtie nu pare cea mai utilă abilitate. Dar animalele de hârtie, florile sau stelele te vor ajuta într-o zi să te înveselești pe tine și pe persoana iubită, să atenuezi un conflict, să ții un copil ocupat sau să decorezi împachetarea cadourilor.

14. Scapă de stres

Luați în considerare diferite tehnici de relaxare, cum ar fi respirația sau relaxarea musculară și încercați-le. Evidențiați acele metode care vă ajută să vă relaxați special pentru dvs. – în caz de urgență sau după o zi încărcată, această abilitate vă va fi foarte utilă.

15. Fă gimnastică la locul de muncă

Angajații de birou suferă adesea de dureri de spate, umeri și gât. Găsește câteva exerciții și fă-le imediat. Încearcă să-ți amintești de ele și fă-le o activitate zilnică, astfel încât senzațiile neplăcute să nu te deranjeze.

16. Ameliorează oboseala ochilor

Gimnastica pentru ochi este deosebit de utilă dacă lucrezi la computer. Învață și încearcă exerciții care ameliorează tensiunea și ajută la păstrarea vederii pe termen lung.

17. Cum să adormi repede

Abilitatea te va ajuta să faci față insomniei, să te forțezi să adormi după un zbor către alt fus orar sau în timpul unei călătorii lungi. Încearcă tehnica somnului rapid . Chiar dacă nu funcționează prima dată, este totuși o modalitate grozavă de relaxare.

După ce te-ai relaxat fizic, doar zece secunde sunt suficiente pentru a nu te gândi la nimic. Atunci vei adormi. Principalul lucru este să oprești fluxul constant de gânduri.

Pe internet găsești o mulțime de detalii amănunțite despre cum ai putea reuși în a face aceste tehnici enumerate mai sus.
Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !