15 locuri în casă, pe care trebuie să le speli în următoarele 30 de zile

A venit timpul curățeniei generale!

De regulă, în fiecare săptămână noi curățăm aceleași lucruri, fără să ne dăm seama că ar trebui să fim mai atenți la altele, la fel de importante.

Deși necesită o curățare mai rară, jaluzele, cabina de duș sau ușile, la fel, trebuie să fie spălate.

1. Plasele de insecte

Din cauza prafului și a ploilor, plasele de insecte se murdăresc, de aceea ar bine, periodic să le speli sub duș sau în cadă.

2. Plintele

Acestea adună praf și chiar se murdăresc mai serios dacă sunt cele din hol, unde ne descălțăm. Plintele trebuie curățate săptămânal cu o cârpă din microfibră sau un burete abraziv (doar dacă sunt din plastic).

3. Bureții 

Aceștia trebuie să fie dezinfectați cât mai des. Ți-am vorbit anterior despre metoda în cuptorul cu microunde.

4. Jaluzelele

Închide-le și folosește o cârpă din microfibră sau din bumbac. La fel de potrivit este și un ciorap.

5. Cuptorul cu microunde

Foarte des, încălzirea alimentelor în cuptorul cu microunde presupune și stropirea interiorului. Încălzește puțină apă cu detergent timp de câteva minute, în acest fel, murdăria uscată se va înmuia de la aburi și se va curăța mai ușor.

6. Aparatul de cafea

Cea mai mare problemă a aparatelor de cafea este folosirea apei de la robinet, care este foarte dură și poate lăsa urme de calcar. Oțetul te va ajuta în acest sens.

7. Aspiratorul

Da, și aspiratorul trebuie curățat. Curăță sacul de gunoi și filtrul acestuia.

8. Perdeaua de duș

Aceasta adună microbi și mucegai, de aceea trebuie s-o spei măcar o dată pe lună. Mașina de spălat este foarte potrivită pentru asta.

9. Pernele

Imaginează-ți că dacă nu speli pernele, te culci zilnic pe 1,5 milioane de acarieni de praf. De aceea, pernele trebuiesc curățate măcar de 2 ori pe an.

10. Suportul pentru periuțe de dinți

Acolo se scurg resturi de pastă de dinți, iar mediul întunecat și umed este perfect pentru dezvoltarea bateriilor și mucegaiului. Nu lăsa ca la fund să se formeze un strat maro de murdărie.

11. Automobilul

Acesta trebuie spălat cel puțin o dată la 2 săptămâni.

12. Căștile

Este suficient să le ștergi periodic cu șervețele antibacteriene.

13. Smartphone-ul 

Pe lângă murdărie, acesta adună numeroase microorganisme și devine o sursă de infecție. Dezinfectează-l periodic cu alcool medicinal.

14. Jucăriile copiilor

Deși vizual par curate, jucăriile adună bacterii, iar copiii obișnuiesc să le bage în gură. Astfel, acestea devin periculoase. Jucăriile moi bagă-le în mașina de spălat, iar cele din plastic în apă cu săpun.

15. Mașina de spălat

Da și ea trebuie să fie spălată! În interior se adună murdărie. În special, în sertarul pentru detergent, în cuvă și în zona ușii.