17 trucuri de make-up mereu actuale și în pas cu noile tendințe

Fiecare femeie se străduie să fie tot timpul în pas cu noile tendințe în lumea make-upului. De asemenea ele știu că pentru aceasta nu trebuie să ignore sfaturile make-up artiștilor. Există totuși câteva tehnici de bază pentru un make-up de succes:

1.Definirea clară a conturului buzelor

Toate femeile vor să afișeze buze voluptoase și frumos conturate, însă din păcate, odată cu trecerea timpului, acestea își pot pierde din conturul lor natural. În acest caz femeile pot opta pentru un contur vizibil și atent aspectat al buzelor cu ajutorul creionului de make- up. De asemenea există multe adepte ce preferă micropigmentarea. Niște buze perfect conturate, dar și o nuanță ușor mai închisă în comparație cu tonul pielii reprezintă unul dintre secretele unui make-up de calitate.

2.Nuanțe de ruj în funcție de evniment

De asemenea, unul dintre secretele unui make-up reușit îl reprezintă alegerea nuanței de ruj în funcție de tipul de eveniment. Spre exemplu, în cazul unei întâlniri de afaceri, femeia poate opta pentru o nuanță de ruj bej, în cazul unei petreceri, un roșu aprins poate fi o alegere înțeleaptă, iar în cazul unui machiaj natural de zi se poate opta pentru o nuanță transparentă, sau chiar un luciu de buze roz.

3.Sclipiciul pe buze și ochi nu mai e la modă

Mai demult, pleoapele și buzele strălucitoare erau în vogă. Din păcate, în perioada de față acestea nu mai sunt la modă, iar multe dintre femei fac greșeala de a alege o astfel de opțiune. În locul lor, se poate opta pentru un ruj hidratant cu efect de umbre, iar în cazul ochilor, pentru un fard nuanța pielii. Acestea arată natural, oferind pleoapei și buzelor un aspect îngrijit și sănătos.

4.Un strat gros de fon de ten strică

Multe femei sunt de părere că un make-up de succes trebuie să implice neapărat și un strat gros de fon de ten. Acest lucru reprezintă o greșeală făcută de către multe din femei. Ele consideră că aplicând un strat gros de fon de ten, sau chiar de pudră/bronzer, oferă o oarecare prestanță și seriozitate machiahjului, însă acest lucru nu este adevărat. Din contra, un strat gros de fon de ten creează acea vulgaritate, pe care toate încercăm să o evităm. Un strat subțire, aproape inexistent de fon de ten, din contra, oferă naturalețe, inocență și scoate în vileag acele calități ale tenului, pe care orice femeie vrea să le accentueze. Concluzia, atenție cu folosirea fonului de ten!

5.Bronzerul se folosește doar în cazul evenimentelor de seară/festive

De asemenea, unul dintre secretele unui make-up de succes îl reprezintă alegerea produselor în funcție de eveniment. Spre exemplu, în cazul unui machiaj natural/de zi, make-up artiștii nu recomandă niciodată să folosim bronzerul. Doar nu am vrea ca machiajul nostru să se transforme în unul de teatru! Bronzerul poate fi o alegere potrivită (desigur în cantități și nuanțe limitate) în cazul evenimentelor serale/festive (nuntă, spectacol, botez, party etc.)

6.Atenție la nuanța pudrei!

Multe dintre femei, în momentul în care aleg o pudră, aceasta se întâmplă să fie mult mai deschisă sau închisă decât nuanța tenului. Astfel se creează un efect comic, ceea ce nu e de dorit. Din această cauză nuanța pudrei trebuie să fie în armonie cu nuanța naturală a tenului. De asemenea, nici în ceea ce privește cantitatea de pudră, nu e recomandabil să exagerăm!

7.Dematograf și rimel pentru o expresivitate mai pronunțată a ochilor

Ochii vor deveni mai expresivi dacă apelăm la un dematograf și un rimel. Cu toate astea nici în acest caz nu e bine să exagerăm!

8.Machiaj complet al pleoapei sau umbre de satin

Machiajul complex al pleoapelor și ochilor nu aeste recomandat. Make-up artiștii recomandă în schimb umbrele de satin. Acestea vor crea acel efect hidratant al pleoapei, lucru ce o va scoate în evidență într-un mod natural și plăcut privirii.

9.Sprâncenele aranjate și conturate cu grijă accentuează machiajul

Sprâncenele luminoase dau rigurozitate aspectului. Multe dintre doamne preferă gelul special pentru sprâncene.

10.Extensiile de gene sau genele false

Aplicarea moderată a unor extensii de gene fir cu fir, poate corecta unele defecte ( ex: gene neuniforme sau o formă incorectă a lor), însă mare atenție la acest aspect: Multe dintre doamne au tendința de a exagera cu lungimea și grosimea genelor false!

11.Sprâncene prea subțiri sau sprâncene naturale

Multe dintre doamne optează pentru o formă prea subțire a sprâncenelor, iar acest lucru nu arată deloc frumos.O astfel de pensare și aranjare a sprâncenelor cauzează acea teatralitate. Se spune că grotescul e bun în teatru, nu în viață! Forma naturală a sprâncenelor arată mult mai îngrijit.

12.Cremele hidratante pentru o piele mată

În cazul unui ten prea gras sânt recomandate cremele hidratante. Acestea pot oferi pielii o textură mată.

13.Produsele de colagen pentru piele uscată

Colagenul este o substanță proteică prezentă în sistemul osos, sistemul muscular, sistemul digestiv, piele, vase de sânge și articulații. Acesta are rol în regenerarea celulară a țesuturilor conjunctive și se găsește sub mai multe forme în organism, fiecare având propriul mod de acțiune. Produsele de colagen oferă pielii un aspect sănătos și sânt încurajate de dermatologi să fie utilizate cu încredere.

14.Protecția împotriva razelor ultraviolete

Pielea ( în special tenul) trebuie protejată de lumina ultravioletă. Acestea pot cauza apariția ridurilor. Totodată, aceste raze au un rol important și în apariția unor tipuri de cancer de piele. În general, saloanele de bronzare emană o cantitate mare de radiații ultraviolete, despre care specialiștii susțin că măresc riscul de cancer de piele.

15.Conturul tenului în nuanțe naturale

Conturul prea evident al feței arată destul de fals și vulgar. Make-up artiștii recomandă folosirea unui fard de obraz în nuanțe naturale. Un fard în nuanță naturală va oferi prospețime și naturalețe pielii.

16.Baking-ul

Fiind iubit de către celebrități precum Kim Kardashian, baking-ul este o tehnică care se concentrează pe zona de dedesubt a ochilor. Cu toate astea, această tehnică de make-up e prea evidențiată pentru un machiaj de zi.Poate fi în schimb opțiunea ideală pentru un eveniment seral.

17.Straubing-ul

Acest tip make-up nu este recomandat pentru un machiaj de toate zilele. Strălucirea orbitoare a pielii, tenului, ochilor și buzelor îi convinge încă o dată pe ceilalți că nu există nimic natural în acest aspect.

În concluzie cosmeticele moderne plus un machiaj realizat cu succes pot transforma orice femeie într-o zeiță, doar în condițiile în care se respectă anumite reguli!