13 Superstiții ciudate de care mi-a zis să țin cont bunica! Să crezi sau nu – tu decizi!

Bunicile cunosc și cred în multe semne și superstiții, spunând despre noi că iată suntem tineri și învățați, dar nu cunoaștem niște reguli elementare. Și iată ce cred ele că ar trebui să știm noi ca pe Tatăl nostru:

1.Dacă dormi cu capul spre nord – înseamnă că vei avea vise bune, înseamnă sănătate și bunăstare.

-dacă spre sud – somnolență, iritabilitate, schimbare de culoare a tenului.

-nu se poate să dormi cu capul spre vest – e semn de boală.

2.Pentru ca tinerii căsătoriți să aibă o viață bună, se pune înainte de nuntă o frunză de dafin în pantoful mirelui sau a miresei pe noapte.

3.Pentru a readuce armonia în familie, trebuie să confecționezi o echibană: din 7 căței de usturoi, 7 frunze de dafin (acestea atrag oamenii), câteva ramuri de stejar (acestea aduc viață lungă), trifoi (împotriva vrăjitoriilor), rozmarin (ajută la recunoașterea bolilor și a magiei negre), frasin (protejează împotriva șerpilor și a vrăjitorilor), scoruș (aduce fericirea în casă).

4.Ai grijă să nu pierzi verigheta. Se crede că pierderea ei anunță divorțul sau pierderea iubirii și o căsnicie nefericită. Aduce ghinion și dacă verigehta este dată cu împrumut.

5.În ziua de luni nu se împrumută bani și nu se oferă nimic, căci în decursul săptămânii vei avea parte de pierderi.

6.În timpul menstruației, femeia nu trebuie să gătească de mâncare. E bine să bea ceai din flori de tei, mesteacăn, salcie.

7.În casă nu trebuie să fie pânze de păianjen. Acestea semnifică prezența spiritului rău. Trebuie să aduni pânza, mai bine pe o crenguță de salcie și să o arunci afară din casă.

8.Femeia însărcinată nu trebuie să poarte fusta mai sus de genunchi – aduce nenoroc copilului.

9.După somn trebuie imediat să te speli pe mâini și pe față, pentru că atunci când dormim duhul cel rău ne atinge mâinile. În timp ce te speli trebuie să îți concentrezi gândurile asupra senzației de prospețime, pe care ți-o oferă apa și să spui: „Fie ca apa să mă curățe de toate impuritățile!”

10.Cânt te ridici din pat, fă-o cu fața spre cameră și calcă cu piciorul drept mai întâi. Atunci ziua va începe cu bine și va trece liniștit.

11.Pentru a-ți visa ursitul este nevoie să dormi într-un loc nou. La fel, dacă vrei să vezi, dacă aleasa inimii va fi o bună gospodină, lasă-i în cale o mătură. Dacă o va ridica, a trecut testul.

12.Ai scăpat o foarfecă jos? E semn că jumătatea îți este infidelă.

13.Dacă în ziua nunții plouă, se zice că tinerii vor avea o viață îmbelșugată. Ploaia simbolizează norocul și abundența care se revarsă asupra proaspeților căsătoriți.

Să crezi sau să nu crezi în superstiții – tu decizi!

Întotdeauna rămâneți frumoși și unici, credeți în voi și în puterea voastră!