12 trucuri geniale, care îți vor fi utile în viața de zi cu zi!

Cum să desfaci capacul înțepenit al unei sticle, cum să cureți ghimbirul, unde să ții cheile în timp ce alergi și de ce e bine să pui un burete de bucătărie în frigider? Răspunsurile la toate aceste întrebări și la multe altele le vei afla în continuare!

Sfaturi utile pentru viața de zi cu zi

#1. Lucrezi la calculator în aer liber și nu vezi nimic din cauza soarelui? Nu te descuraja, vei putea profita în continuare de vremea frumoasă dacă acoperi spatele monitorului cu o bucată de carton. În plus, cartonul va proteja carcasa laptopului de supraîncălzire. Setează luminozitatea la maxim și nu uita să porți pălărie pentru a te feri de soare.

#2. Te-ai săturat să tot confunzi casca dreaptă cu casca stângă (marcajele R și L)? Înlocuiește vârful de silicon al uneia cu un vârf de altă culoare și îți va fi mult mai ușor să le deosebești.

#3. Ai rămas fără lumină și nu poți lua masa? Poți crea o atmosferă plăcută și un nivel de luminozitate confortabil folosind lanterna de la telefon și o sticlă cu apă.

#4. Dacă nu ai buzunare în care să ții cheile în timp ce faci jogging, prinde-le de adidași. Dacă faci totul corect, nu au cum să se desprindă.

#5. Dacă nu ai un breloc de rezervă pentru fermoar, folosește cheița de la o cutie de aluminiu.

#6. Nu ai nici o monedă pentru căruciorul de cumpărături, dar ai nevoie de el cu orice preț? O cheie obișnuită îți poate da o mână de ajutor.

#7. Cum să speli o lingură astfel încât apa să nu-ți sară în ochi sau pe blatul de bucătărie? Pune o furculiță între lingură și jet.

#8. Dacă nu poți deschide o sticlă de plastic, folosește un elastic pentru a îmbunătăți gradul de aderență.

#9. Pune un burete de bucătărie în frigider. Buretele de bucătărie reduce umiditatea din interiorului frigiderului. Iar umiditatea reduce durata de viață a produselor păstrate acolo. Prin urmare, burtele va menține produsele proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp. Structura poroasă a lui îmbibă umiditatea și mirosul neplăcut.

#10. Pentru a curăța ghimbirul nu ai nevoie de cuțit. La fel de bine te poți descurca cu ajutorul unei lingurițe.

#11. Cu siguranță te-ai confruntat cu situația când torni ulei în tigaie și o parte din ulei se prelinge pe sticlă. Pentru a preveni acest moment neplăcut, prinde un șervețel în apropiere de gură, ca uleiul să se îmbibe și să nu se prelingă mai departe.

#12. Orice aliment plasat în cuptorul cu microunde se va încălzi mai rapid dacă îl muți spre marginile farfuriei.

Citește și: Pentru ce să ungi ouăle cu ulei vegetal și înca 7 trucuri care îți vor fi utile în bucătărie!