12 lucruri neașteptate, care îți vor face locuința mai confortabilă!

Toată lumea visează la o casă frumoasă, spațioasă și confortabilă. Dar ce înseamnă o casă confortabilă? Mai întâi de toate înseamnă lucruri practice și funcționale, care te scutesc de sarcinile cotidiene și îți fac viața mai ușoară. Despre 12 astfel de lucruri vom discuta în continuare.

#1. Încălzire prin pardoseală – de la 25 de euro/mp

Încălzirea prin pardoseală asigură un plus de confort, deoarece te poți plimba desculț prin casă chiar și când e ger afară. Dar confortul costă bani și vei avea cheltuieli suplimentare nu numai pentru montare, ci și pentru plata energiei electrice.

La intensitate medie, un sistem de încălzire incorporat sub podea consumă circa 250-300 de kilowați pe lună (dacă încălzești 10 mp, 6-8 ore pe zi).

#2. Dulap cu hotă – de la 150 de euro

De regulă, sistemul de ventilare din bucătărie nu se descurcă cu volumul de arome și majoritatea oamenilor își cumpără o hotă. Dar nu uita că hota lasă mult spațiu neutilizat în bucătărie.

Practic, suprafața de deasupra ei rămâne goală. Prin urmare, îți recomandăm să renunți la hota tradițională în favoarea unui dulap cu hotă încorporată, care va optimiza atât curentele de aer, cât și spațiul din bucătărie.

#3. Ventilator în baie și în toaletă – de la 15 euro

Fără ventilație, baia se va transforma rapid într-un teren fertil pentru ciuperci și bacterii, care pot dăuna grav sănătății. Unde este umezeală, acolo apare și mucegai. Prin urmare, încăperea trebuie să fie bine ventilată. Și nu doar în sensul evacuării, ci și al alimentării cu aer.

Trebuie să existe o circulație uniformă a aerului în întreaga zonă ventilată. Din fericire, sistemele de ventilație moderne lucrează subtil, discret, fără sunete agasante.

#4. Încălzitor de apă pentru duș – de la 30 de euro

E foarte util atunci când apar problemele cu apa caldă. Aici ai două opțiuni, fie ancorezi un boiler, dacă spațiul îți permite, fie instalezi un sistem de încălzire instantă.

La etapa de amenajare, cel mai simplu e să instalezi un boiler electric. Alege modele cu protecție împotriva depunerilor, deoarece un boiler care încălzește prost nu ajută cu nimic. În ceea ce privește dimensiunea, totul depinde de necesitățile familiei tale și de spațiul de care dispui. Dacă nu ai loc pentru o centrală sau e prea scumpă pentru tine, poți instala un sistem de încălzire instantă, prețul cărora începe de la 30 de euro.

#5. Izolare fonică – de la 15 euro mp

Dacă locuiești aproape de autostradă sau știi că ai vecini mult prea zgomotoși, îți sugerăm să izolezi pereții încă la etapa de proiectare/amenajare. Da, e un capriciu scump, dar vei uita odată pentru totdeauna de sunetul claxoanelor și muzica lipsită de gust.

#6. Interfon video – de la 40 de euro cu tot cu montare

Un interfon video este util, mai cu seamă dacă ai datorii și i-ai supărat pe creditori. Toate interfoanele contemporane pot fi conectate la smartphone. De ce să te ridici pentru a verifica cine sună la ușă, când poți face același lucru cu ajutorul unui smartphone? E mult mai comod din toate punctele de vedere și mai e și amuzant.

#7. Camere de supraveghere în casă – de la 80 de euro

Supravegherea video este necesară pentru a urmări după copii mici, bătrâni bolnavi, animale, bone etc. De exemplu, dacă bunica ta bolnavă nu răspunde la apeluri pentru perioadă lungă de timp, ai deschis aplicația de pe smartphone și ai verificat ce se întâmplă. Comod, practic și sigur. Ador tehnologiile și perioada în care trăim.

#8. Variator de tensiune – de la 5 euro

Variatoarele de tensiune reglează intensitatea luminii din apartament. Amintește-ți de câte ori ai avut oaspeți și lumina era prea puternică sau, dimpotrivă, prea slabă, lucru care strica atmosfera complet.

De câte ori te-ai apucat să citești o carte, dar ai lăsat-o baltă pentru că lumina din casă era mult prea puternică? Sau invers. Variatoarele de tensiune vor pune capăt acestei probleme. Ele sunt simple în utilizare și pot fi montate de sine stătător.

#9. Priză inteligentă – de la 10 euro

Prizele inteligente pot fi activate și dezactivate folosind un simplu smartphone. Această invenție este o adevărată comoară pentru părinții care au copii mici și își fac griji pentru siguranța acestora.

#10. Un întrerupător suplimentar lângă pat – de la 1 euro 

Asemenea decizii se iau la etapa de proiectare. Dar gândește-te cât de practic și confortabil e să ai un al doilea întrerupător, chiar deasupra capului. S-a terminat cu mersul prin întuneric și adormitul cu lumina pornită.

#11. Instalație pentru aerisire – de la 1 euro

Aerisirea defectă duce la acumularea de dioxid de carbon și creșterea concentrației de substanțe nocive din aer, lucru soldat cu afecțiuni cronice și slăbirea sistemului imunitar. Prin urmare, casa trebuie aerisită regulat. Pe deoparte, acest dispozitiv îți va permite să setezi nivelul confortabil de aerisire, iar pe de alta, nu le va permite copiilor să deschidă fereastra complet.

#12. Gadgeturi inteligente pentru acasă – de la 5 euro

De exemplu, senzor de scurgere, senzor de mișcare, detector de gaz. Toate acestea sunt esențiale pentru securitatea ta și a familiei tale. În afară de asta, există prize inteligente, cu ajutorul cărora poți gestiona temperatura din casă până a sosi acolo, temperatura patului, temperatura apei din baie, nivelul de luminozitate și multe altele.

Citește și: Sunt prea sărac să cumpăr ieftin: 10 lucruri SCUMPE, care te vor ajuta să economisești!