11 moduri neobișnuite de a folosi bananele: descoperă toate beneficiile acestui fruct

1. Fă-ți o mască de față

O alternativă bună la produsele cumpărate din magazin care hidratează și face pielea mai catifelată. Pisează o banană coaptă pentru a face o pastă și aplică un strat subțire pe față și pe gât. Ține masca timp de 10-20 de minute și apoi clătește-o cu apă rece. Pentru și mai multă hidratare, amestecă o banană cu un sfert de cană de iaurt neîndulcit și două linguri de miere.

2. Curăță argintul și încălțămintea din piele

Sună ca o glumă, dar coaja de banană ajută într-adevăr să readucă strălucirea argintului și a pielii. Îndepărtează excesul de fibre din interiorul cojii și freac-o pe suprafața vaselor sau a pantofilor. Apoi usucă cu un prosop de hârtie sau o cârpă moale. Hack-ul poate fi folosit și pentru a readuce strălucirea mobilierului din piele.

3. Face carnea mai moale

Doar pune o coajă de banană coaptă în tigaie împreună cu acest produs și gătește-o ca de obicei. Enzimele conținute în aceasta vor ajuta la descompunerea proteinelor din carne și o va înmuia în timpul prăjirii. Gustul preparatului nu se va schimba.

4. Împrospătează florile de cameră

Dacă frunzele florilor de cameră sunt plictisitoare și prăfuite, nu te grăbi să le pulverizezi cu apă.  Acest lucru va împrăștia doar murdărie pe ele. În schimb, freacă fiecare frunză cu interiorul unei coji de banană și acestea vor străluci.

5. Alungă afidele din grădină

Îngroapă cojile uscate de banană la 2-5 centimetri adâncime în jurul unei plante care a fost atacată de afide, iar în curând dăunătorii vor dispărea. Este mai bine să nu folosești toată coaja și pulpa: rozătoarele și alte animale le pot găsi ca un deliciu gustos și le pot dezgropa.

6. Hrănește plantele

Bananele și coaja lor sunt bogate în potasiu, un nutrient important care este bun pentru tine și grădina ta. Hrănirea se poate face în două moduri. În primul rând: usucă coaja, macin-o într-un blender și pune-o în pământ atunci când plantezi planta. Dor toarnă un pic în gaură înainte de a coborî planta în ea. A doua modalitate este de a face piure cu apă și de a-l folosi ca îngrășământ lichid.

7. Calmează pielea de la arsuri și zgârieturi

Coaja de banană are proprietăți antiinflamatoare, ceea ce înseamnă că vă va fi utilă dacă ai fost mușcat de o insectă sau dacă ai fost zgâriat, ars de urzici sau ars de soare. Aranjează coaja de banană pe zona afectată și apasă ușor. Ține până când simți ușurare, schimbând compresa din când în când.

8. Accelerează coacerea legumelor și fructelor

Bananele coapte produc etilenă gazoasă, care induce coacerea. Prin urmare, dacă ai nevoie de o legumă să se coacă mai repede, pune-o într-o pungă de hârtie împreună cu o banană.

9. Albește dinții

Man holding banana over face

După ce îți speli dinții, freacă-i câteva minute cu o coajă de banană. Conține acid citric, care albește ușor smalțul.

10. Scoate așchiile

Timp de o jumătate de oră, atașează coaja de banană pe zona afectată cu suprafața sa interioară. Enzimele conținute în acesta vor distruge legăturile dintre proteinele stratului superior al pielii (de aceea substanțele sunt folosite în produsele de exfoliere facială), după care vor fi îndepărtate fără probleme chiar și așchiile adânc blocate.

11. Ameliorează arsurile la stomac

Bananele sunt alcaline , iar alcaliile neutralizează acidul din stomac. Dacă suferi de arsuri la stomac, asigură-te că adaugi aceste fructe în dieta ta zilnică. De exemplu, mănâncă o banană după micul dejun pentru a te proteja mucoasa stomacului pe tot parcursul zilei.

Dar tu care întrebuințări ale bananei cunoști ? Așteptăm să ne scrii mai jos în comentarii ! De asemenea, dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !