10 trucuri elementare de la bunica, care le vor fi de mare folos gospodinelor moderne!

„Nu arunca, că îți prinde bine!” – așa ne spunea generația mai în vârstă și avea dreptate. Pentru a menține casa în stare perfectă, este suficient să ții cont de sfaturile înțelepte ale bunicii.

1.Ziare pe dulapurile superioare din bucătărie

Ai obosit să ștergi praful de pe dulapurile superioare? Există un truc simplu, dar foarte eficient de a nu mai face niciodată acest lucru. Este suficient să acoperi suprafața cu ziare (sau foi de hârtie mari) și să le schimbi din când în când.

2.Călcatul rufelor pliate

Îți place să dormi pe așternuturi proaspăt călcate, dar îți este prea lene să le calci după fiecare spălare? Bunicile noastre au un răspuns și la aceasta! După spălare, trebuie să scoți lenjeria din mașina de spălat și să o pliezi cu atenție (înainte ca aceasta să fie complet uscată). Calcă lenjeria de pat sub formă pliată. Vei economisi mult timp!

3.Sare pentru tigăi

Ai ars tigaia? Nicio problemă, dacă ai sare în casă. Este suficient să lași vesela la înmuiat timp de o jumătate de oră în apă cu sare, apoi să o fierbi (împreună cu soluția salină concentrată). Nu va rămâne nici urmă de arsură.

4.Ziare pentru spălarea geamurilor

Cumperi soluții speciale pentru a spăla geamurile? Există o metodă mai simplă! Trebuie doar să iei un ziar obișnuit și să lustruiești geamul sau suprafața de oglindă.

5.O ceașcă în loc de ascuțitor de cuțit

Se întâmplă adesea să ai nevoie de un ascuțitor de cuțite, dar să nu-l ai la îndemână. În acest caz, te poate salva o cană obișnuită. Trebuie doar să o întorci și să ascuți cuțitul de marginea de porțelan din partea de jos.

6.Cafea împotriva mirosului din frigider

Dacă îți place cafeaua, nu te grăbi să arunci zațul după preparare. Pune-l într-un recipient mic și lasă-l în frigider. Odorizantul natural este gata!

7.Vodkă pentru ca paharele să lucească

Cu vodka poți curăța orice tip de sticlă care se află în casă, inclusiv și paharele. Umezește un prosop de hârtie și șterge paharele până la strălucire. Această metodă mai poate fi folosită și pentru oglinzi sau mesele cu suprafața de sticlă.

8.Fierul de călcat împotriva urmelor pe mobilă

Dacă ai lovit accidental mobilierul din lemn, totul poate fi remediat (mai ales, dacă este de culoare întunecată). Pentru asta, se pune un tifon sau o cârpă subțire pe subrafață și se calcă cu fierul încălzit. În timpul încălzirii, fibrele de lemn se vor ridica și vor lua forma inițială. Iar dacă există o zgârâitură, aceasta poate fi ascunsă cu ajutorul unei creme obișnuite pentru pantofi de culoarea potrivită.

9.Apă fiartă pentru flori

Ai primit în dar un buchet, dar florile încep să se ofilească? Pot fi reanimate. Este suficient să cobori tulpinile în apă fierbinte (de 90 de grade) cu 5 – 10 centimetri, apoi să le tai imediat și să le pui în apă rece. După o asemenea procedură de contrast, florile revin la viață.

10.Ulei pentru curățarea instalațiilor sanitare

Un șervețel subțire înmuiat ușor în ulei vegetal sau cosmetic curăță perfect metalul cromat. Este extrem de rapid și ușor!