10 Trucuri de utilizare a cuptorului cu microunde, despre care nu ai știut!

Suntem obișnuiți să utilizăm cuptorul cu microunde doar în două scopuri: încălzirea sau dezghețarea alimentelor. Astăzi îți dezvăluim câteva secrete, ce alte funcții mai are cuptorul cu microunde!

1.Împrospătarea condimentelor 

Toate gospodinele utilizează condimentele pentru a adăuga un plus de aromă și gust bucatelor preparate. Dar cu timpul mirosul condimentelor se pierde – nu te grăbi să le arunci! Condimentele pot fi readuse la viață, pur și simplu, înainte de a le adăuga în bucate, pune-le în cuptorul cu microunde pentru 60 de secunde.

 2.Împrospătarea pâinii vechi și uscate

Uneori se întâmplă că ai uitat să cumperi pâine proaspătă, iar în casă a rămas doar pâine uscată. Poți reînvia pâinea veche cu ajutorul cuptorului cu microunde, las-o pentru 30-60 de secunde și ea va deveni din nou proaspătă și pufoasă. Este necesar să faci acest lucru înainte de utilizarea pâinii, altfel cu timpul pâinea se va usca din nou.

3.Cum să nu plângi de la ceapă

Iarăși cu ajutorul cuptorului cu microunde! Pentru a nu plânge atunci când tai ceapa – înlătură-i coaja, taie partea de jos și de sus și pune ceapa în cuptorul cu microunde pentru a o încălzi. După 20 de secunde ceapa poate fi tăiată, fără lacrimi și dureri de cap!

4.Curățarea usturoiul

Atunci când trebuie să curăți mai mult usturoi într-un timp foarte scurt îți vine în ajutor acest truc! Pune usturoiul cu tot cu coajă în cuptorul cu microunde pentru 10-15 secunde. După ce îl vei scoate, coaja va începe să cadă de la sine și vei reuși rapid și fără efort să termini treaba!

5.Spălarea ciorapilor

Dacă ai de spălat doar câteva perechi de ciorapi, nu e cazul să conectezi mașina de spălat. Amestecă într-un bol adânc apa și detergentul de rufe, pe care îl utilizezi de obicei. Înmoaie ciorapii în amestecul pregătit și pune bolul în cuptorul cu microunde pentru 10 minute. După care va trebui doar să clătești ciorapii cu apă curată. Este o metodă foarte rapidă și simplă!

6.Cartofi prăjiți în cuptorul cu microunde

Nu toți au acasă o friteuză, dar aproape toți iubesc cartofii prăjiți. Îți propunem o metodă neobișnuită de a-i pregăti cu ajutorul cuptorului cu microunde, ca să fie mai gustoși decât la cele mai celebre fast food-uri.

Pentru început curăță cartofii de coajă, apoi taie legumele după forma clasică, adică pai. Lasă-le puțin să se usuce de umezeală pe niște șervețele de hârtie (3-5 minute). Este necesar să faci acest lucru astfel încât să obții o crustă crocantă în timpul pregătirii cartofilor.

Ia o farfurie largă, pune cartofii, toarnă mult ulei și condimente. Pregătește cartofii în cuptorul cu microunde timp de 10-15 minute la putere maximă, verificând periodic dacă sunt gata.

7.Cum să curăți ușor cuptorul cu microunde

Ca și oricare alt lucru din bucătărie, cuptorul cu microunde se pătează rapid de grăsime. Este foarte dificil să scapi de picăturile de grăsime și încă mai dificil este să scapi de petele de pe sticla ușii de la cuptor. Îți propunem o metodă absolut inofensivă și ieftină pentru a curăța cuptorul cu microunde fără prea mari eforturi.

Toarnă într-un bol niște apă și scurge sucul dintr-o jumătate de lămâie în ea. Pune amestecul în cuptor și lasă-l să fiarbă pentru 10-15 minute. După care scoate bolul din cuptor și șterge petele de grăsime cu un burete. Acestea se vor îndepărta cu ușurință iar cuptorul tău va străluci de curățenie!

8.Spălarea bureților

Bureții trebuie schimbați cel puțin o dată la două săptămâni, pentru că în ei se adună foarte mulți microbi. Dar, dacă este încă devreme să schimbi buretele, îi poți face o dezinfectare. Pentru asta vei avea nevoie de același amestec de la punctul anterior: apă și suc de lămâie. Pune buretele în bolul cu acest amestec și lasă-l în cuptorul cu microunde pentru cel puțin 1 minut.

Scoate-l cu atenție, căci este fierbinte! Lasă-l să se răcească, după care îl poți scurge și utiliza mai departe.

9.Curăță roșiile de coajă

Iată ce îți poate lua foarte mult timp – să curăți roșiile de coajă. Mai ales dacă este vorba de roșiile cherry! Poți folosi cuptorul cu microunde și în acest caz.

Pregătește legumele: fă câteva tăieturi subțiri deasupra coajei cu cuțitul, fă câteva găuri mici cu ajutorul scobitorilor, apoi pune roșiile în cuptorul cu microunde pentru 20-30 de secunde. De la temperatura ridicată, coaja se va îndepărta singură de pe legume.

10.Trucul pentru un cuptor rezistent 

Acesta este cel mai important sfat, căci dacă vei ține cont de el, te vei bucura încă mult timp de cuptorul cu microunde, fără neplăceri și defecțiuni. Ține minte că nu ai voie să încălzești ouă crude, bureți uscați sau metalici, folii și baterii în cuptorul cu microunde!