10 soluții și idei de amenajare pentru un hol de intrare mic dar funcțional!

Deși holul de la intrare în apartament este un spațiu destul de mic, acesta joacă un rol foarte important în amenajarea locuinței tale. Aici se păstrează hainele, încălțămintea, gențile, cheile și multe altele. De asemenea, holul este încăperea unde sunt întâmpinați și conduși oaspeții, unde te privești în oglindă înainte de a ieși din casă și unde intri cu bucurie când te întorci acasă.

Intrarea în casă trebuie să fie stilată, confortabilă și frumoasă. Să amenajezi un spațiu mic este o sarcină destul de complicată, dar nu și imposibilă. În soluționarea unor astfel de probleme sunt foarte utile ideile moderne de design!

1.Podeaua în nuanțe deschise

Foarte puțini se pot decide să opteze pentru o podea de culoare deschisă în hol, totuși aceasta mărește vizual spațiul. Pentru a evita problemele ce țin de curățenie, ar trebui să alegi materiale rezistente la murdărie și care sunt ușor de curățat. O opțiune foarte bună ar fi plăcile ceramice. Unele modele imită perfect lemnul natural: pe podeaua holului va arăta foarte interesant.

2.Tavanul lucios

Tavanele lucioase se potrivesc ușor în interioare variate. Suprafețele lucioase se deosebesc prin abilitățile de reflecție. Un astfel de tavan va face holul să arate mult mai luminos și încăpător.

3.Efecte optice

Poți opta pentru linii direcționale (linii diagonale pe podea) sau tapete cu efect 3D: în magazine există o mulțime de astfel de modele, prin urmare ai posibilitatea să alegi varianta potrivită pentru orice interior. O opțiune reușită ar fi diverse abstracții, modele geometrice care încalcă percepția obișnuită a încăperii.

4.Oglinda mare

Suprafețele de oglindă din holuri sunt necesare nu doar pentru a te privi în ele, ci și pentru a mări vizual dimensiunea spațiilor mici. Pentru ca încăperea să arate mai spațioasă trebuie să optezi pentru o oglindă mare cu fundal iluminat.

5.Pereți de culori deschise cu tapete lavabile

Desigur, mulți consideră că nu este o decizie practică, însă pereții de culoare deschisă îți vor transforma holul într-o intrare luminoasă și încăpătoare. Totuși, pentru a nu pierde prea mult timp pentru curățenie, alege tapete lavabile sau tipuri de vopsea, care la fel ar putea fi spălate.

6.Accesorii luminoase

Panouri originale pe pereți, suporturi interesante, covoare mici de culori aprinse – toate acestea completează perfect suprafețele luminoase. Accesoriile neobișnuite vor atrage atenția către design și vor înfrumuseța excelent interiorul.

7.Scenarii diferite de iluminare

Un hol mic trebuie să fie iluminat foarte bine, în caz contrar acolo va fi imposibil să de îmbraci și să te încalți cu ușurință sau să găsești lucrurile necesare. Într-o astfel de încăpere ai nevoie de o lustră destul de mare cu becuri puternice. Poți instala lămpi decorative care servesc drept elemente minunate de decor al interiorului.

8.Cuiere pe perete

În holuri, de obicei, se află dulapuri mari pentru haine, însă acestea pot fi ușor înlocuite cu niște cuiere pe perete. Desigur, scurtele și blănurile nu arată prea frumos când sunt agățate una peste alta în hol, însă este o posibilitate de a economisi spațiu. Plus la asta, în acest mod hainele se usucă mai repede, un lucru foarte atual pe timpul ploios.

9.Materiale de finisare în dungi

Dungile influențează foarte mult modul în care este perceput spațiul, dar pentru a obține efectul dorit, trebuie să poți alege acoperirea potrivită. Dungile verticale măresc semnificativ înălțimea tavanului, dar în același timp micșorează lungimea pereților. Pentru a obține efectul invers, trebuie să optezi pentru suprafețe cu dungi orizontale.

10.Mobilier multifuncțional încorporat

Un dulap imens cu uși mari nu este varianta cea mai potrivită pentru un hol mic. O alegere mai reușită ar fi dulapurile multifuncționale încorporate. Acestea nu vor deranja pe nimeni la intrare și ieșire, în plus, în ele există foarte mult loc pentru a păstra toate lucrurile necesare.