10 reguli pentru îmbrăcămintea de afaceri de care trebuie să ții cont

În ciuda faptului că moda devine mai liberă în fiecare zi, cerințele pentru un cod vestimentar de afaceri sunt încă relevante. Din păcate, nu toate fetele își amintesc acest lucru și din ce în ce mai des greșesc atunci când își creează un aspect de birou. Drept urmare, angajatorul rămâne nemulțumit de astfel de libertăți, iar autoritatea în ochii colegilor cade. Pentru a vă salva de astfel de consecințe, am decis să vă reamintim 10 reguli obligatorii pentru un cod vestimentar de afaceri. Memorați-le și urmați-le, apoi vor exista mai puține probleme la locul de muncă.

Frumusețe și curățenie

Ei bine, acest punct este evident și nu numai despre hainele de lucru. Acasă, puteți merge în tricouri întinse și șosete rupte (deși nu vă recomandăm să faceți acest lucru), dar atunci când ieșiți la servici, trebuie pur și simplu să vă păstrați hainele curate și ordonate, mai ales în birou.

Fără vulgaritate

Codul de îmbrăcăminte pentru afaceri nu permite libertatea în haine. Chiar dacă îți plac hainele de genul, atunci la serviciu ar trebui să te asiguri că hainele tale sunt discrete, decolteul este minim și nu există spatele gol. Anterior, se recomanda ascunderea umerilor goi cu o jachetă, dar tendințele moderne le permit să fie expuse, cu condiția că bluza sau vesta să aibă o croială modestă, iar gâtul mânecii să nu fie foarte adânc.

Lungimea fustelor și rochiilor

Codul vestimentar dictează doamnelor lungimea permisă a fustelor și a rochiilor. Amintiți-vă că ați venit la serviciu, nu la o discotecă sau la o întâlnire, așa că ar trebui să vă simțiți confortabil lucrând în hainele alese, iar colegii dvs. sunt încântați să vă privească fără fie distrași de lungimea fustei. Cea mai bună opțiune este până la genunchi, iar lungimea recomandată de stiliști este midi.

Decorațiuni laconice

Desigur, fetele își doresc întotdeauna să prezinte bijuteriile frumoase și scumpe, dar să faci asta la birou este o idee rea. De regulă, nu există instrucțiuni clare în acest sens în cartea de lucru, dar stiliștii nu recomandă purtarea de inele și cercei scumpi pentru a lucra. Alegeți ceva din categoria de preț mediu, atunci imaginea dvs. va fi completată de bijuterii, și nu invers.

Numărul de accesorii

„Tot ce este mai bun – deodată!” – nu este cel mai bun motto pentru un cod vestimentar de afaceri. Cu toate acestea, fetele uită adesea despre asta și se decorează ca un pom de Crăciun. Potrivit experților în modă, nu mai mult de 3 accesorii pot fi utilizate simultan într-un singur aspect, inclusiv cu ceasul de mână.

Machiaj

Machiajul de birou trebuie să fie calm și să nu fie vulgar. Cea mai bună opțiune este un machiaj natural de zi cu zi, fără umbre strălucitoare, săgeți mari și buze roșii. Important: dacă aveți probleme cu pielea, atunci defectele sub formă de erupții cutanate, acnee și iritații trebuie mascate, cel puțin la minimum și fără a afecta sănătatea.

Lipsa de culori și imprimeuri agresive

Lăsați bluza neon și fusta leopard în dulap până la vremuri mai bune, deoarece cu siguranță nu se vor încadra în mediul de lucru. Desigur, nu trebuie să vă îmbrăcați ca o călugăriță, dar înțelegeți că nu sunt acceptabile culorile și imprimeurile agresive într-un cod vestimentar de lucru.

Picioarele goale

Această regulă pentru multe fete este cea mai controversată din codul vestimentar al afacerii, dar se spune că a apărea la birou cu picioarele goale este o manieră urâtă.

Încălțăminte asortată

Când vine vorba de încălțăminte, nu este atât de simplu. După cum s-a dovedit în codul de îmbrăcăminte pentru afaceri, există multe interdicții în ceea ce privește încălțămintea: fără degete deschise, tocuri masive, pantofi sport etc. Opțiunea ideală sunt pompele cu toc de 5-7 cm.

Îngăduința de vineri

Unele firme fac concesii angajaților și organizează îngăduințe de vineri. În această zi, muncitorii se pot îndepărta de codul vestimentar strict pentru afaceri și se pot îmbrăca mai casual. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că fustele mici, pantaloni scurți scurți și topurile deschise sunt binevenite. Vă puteți arăta individualitatea cu blugi clasici, fără jachetă și ceva mai multe accesorii.