10 Principii de viață, pentru care Tu – cel din viitor, vei fi recunoscător!

Se spune că culegi, ceea ce semeni. Viața este un lucru minunat, cu multe posibilități! Folosește-le și profită de moment! 

Stabilește-ți câteva reguli și urmează-le zi de zi. Atunci acțiunile tale vor deveni obiceiuri și vei putea merge prin viață, fără să regreți de trecut și fără să-ți faci griji de viitor.

1.Învață să fii independent și acceptă faptul că nimeni nu-ți datorează nimic.

E greu să suporți singurătatea, dar este o parte a vieții – nu vei fi întotdeauna înconjurat de prieteni și rude. Cu cât mai devreme vei realiza asta, cu atât mai bine.

2.Găsește-ți „felul” tău.

Nu vei ajunge departe, ținându-te de gustări ușoare și fast food. Adu pregătirea felului tău preferat de mâncare la perfecțiune. Cu cât mai curând vei trece la alimente sănătoase, cu atât te vei îmbolnăvi mai rar.

3.Determină cercul tău de prieteni și apropiați și prețuiește-i. 

Am fost învățați: prietenul la nevoie se cunoaște! Dar, un prieten adevărat se cunoaște și la bucurie. Puțini sunt capabili să împărtășească cu adevărat acest sentiment. Cu cât mai devreme vei înțelege, ce înseamnă pentru tine expresia „prieten adevărat”, cu atât mai bine.

4.Ai grijă de organismul tău.

O minte sănătoasă, într-un corp sănătos. Nu economisi pe sănătate. Cu cât mai mult investești în ea, cu atât mai fericiți îți vei face copiii.

5.Nu le permite oamenilor să te manipuleze și să te învețe cum să trăiești. 

Stabilește prioritățile în viață și depune eforturi pentru a ajunge la înălțime. Cu cât mai puțin îi asculți pe alții, cu atât mai apropiat devii de atingerea scopurilor tale.

6.Provoacă-te.

Nu îți poți imagina propria ta reacție la lucrurile, pe care nu le-ai făcut niciodată, la situațiile, în care nu ai fost niciodată. Descoperă noi orizonturi și aventuri. Cu cât mai frecvent vei face asta, cu atât mai profund te vei cunoaște pe sine.

7.Învață să spui „Nu”…

…nu doar oamenilor, ci și lucrurilor: eliberează-ți viața de tot felul de resturi. Nu te atașa de lucruri inutile. Scapă de toate: dăruiește, vinde, aruncă… Cu cât mai curând vei renunța la acest balast, cu atât îți va fi mai ușor să mergi înainte.

8.Lasă lucrurile să meargă de la sine.

Nu are sens să pierzi timpul, făcându-ți griji din cauza situațiilor, pe care nu le poți schimba. Schimbă-ți atitudinea. Cu cât mai mult de stresezi, cu atât mai rău pentru tine.

9.Acordă cel puțin 15 – 30 de minute în fiecare zi pentru sine. 

Vei primi satisfacție de la viață, dacă vei acorda puțin timp și atenție pentru sine: citirea unei cărți preferate, o ceașcă de cafea sau ceai – fă ceea, ce îți aduce bucurie. Cu cât mai devreme vei face asta, cu atât mai multe vei reuși.

10.Zâmbește mai mult, pentru că… De ce nu? 

Serios, încearcă! Pur și simplu zâmbește-i unui trecător și vei vedea cum îți va răspunde cu un zâmbet. Cu cât mai des vei zâmbi, cu atât mai luminoase îți vor fi zilele!