10 Plante de cameră care vor crea microclimatul perfect în casa ta!

Verdeața adaugă întotdeauna mai mult confort, prospețime și spațiu în încăpere. Noi nu realizăm în totalitate beneficiile și abilitățile extraordinare ale plantelor. Plantele de cameră nu doar ne înfrumusețează casa, dar și contribuie la menținerea umidității și normalizarea fluxului de oxigen.

Îți prezentăm 10 plante de cameră care pot ajuta la îmbunătățirea microclimatului din locuința ta! 

1.Arborele de cafea (Coffea)

Este un plus extraordinar pentru orice tip de interior. Dacă crești această plantă acasă, atunci nu aștepta roadă mai devreme de 5 ani. Arborele de cafea nu iubește soarele, în schimb crește foarte bine când este udat, emanând un miros foarte plăcut.

 2.Crinul păcii (Spathiphyllum)

Este planta care îți poate îmbogăți casa și îți poate aduce prosperitate. Planta este capabilă să absoarbă umiditatea excesivă și să scape camera de mucegai. O poți păstra în camera de baie.

3.Mirt 

Planta este simbol al păcii și al plăcerii. În trecut se spunea că aduce tinerețea înapoi și le conferă călătorilor energie și putere. Frunzele acestei plante ajută la distrugerea microbilor din aer.

4.Dafin (Laurus nobilis)

Dafinul este considerat simbolul gloriei, victoriei și al regalității. Planta iubește zonele umede și umbroase. Pe lângă faptul că absoarbe umiditatea din aer, frunzele uscate de dafin pot fi folosite la gătit.

5.Lămâiul

Este o plantă uimitoare și benefică. Aceasta are o aromă plăcută, dar și normalizează aerul din încăpere. Este o plantă care iubește soarele și trebuie udată regulat.

6.Limba soacrei (Sansevieria)

Această plantă se potrivește perfect încăperilor uscate, ea se află pe primele poziții în producerea de oxigen. Aceasta nu necesită multă atenție: este suficient să o uzi din când în când, în rest, o poți lăsa într-un colț de cameră.

7.Chamaecyparis

Această plantă te va ajuta nu doar să purifici aerul, dar și să îmbunătățești atmosfera pozitivă din locuință. Nu uita să o uzi regulat și să o păstrezi într-o încăpere răcoroasă.

8.Ficus

Probabil cea mai populară plantă de interior, ficusul creează umiditate în aer, îl oxigenează, neutralizează toxinele și virușii. Atrage pe frunzele lui mari foarte mult praf. Ficusul are nevoie de mult spațiu pentru a crește corect.

9.Cissus

Frunzele acestei plante seamănă cu cele de struguri, care se cațără în sus. Se potrivește pentru ghivece suspendate. Preferă încăperi cu lumină intensă dar fără soare direct.

10.Kalanchoe

Este considerată o plantă foarte creativă, pentru că niciuna nu arată la fel ca cealaltă. Se potrivește pentru încăperile cu aer uscat, reglează umiditatea și microclimatul. Nu este foarte capricioasă, dar trebuie așezată într-un loc cu multă lumină solară.