Nu m-am gândit niciodată că detergentul de vase poate fi folosit în acest mod: 10 întrebuințări neobișnuite!

Știai că în pofida caracterului său convențional, detergentul de vase nu este bun doar la spălatul vaselor. Acesta are o groază de întrebuințări neobișnuite, care te pot ajuta să depășești problemele casnice, ce apar în viața de zi cu zi. Soluția pentru vase îți poate proteja ochelarii de aburi, casa te insecte, iar balamalele ușii de coroziune, și lista de beneficii nu se limitează aici. Hai să vedem împreună ce alte lucruri mai poți face cu acest produs minunat.

Sfaturi pentru casă și grădină

Scapă de buruieni cu ajutorul detergentului de vase

Uită o dată pentru totdeauna de erbicidele toxice, care dăunează atât plantelor, cât și sănătății oamenilor. O soluție compusă din detergent de vase, sare și oțet, se poate descurca la fel de eficient cu dăunătorii care îți amenință grădina, ca oricare alt produs cumpărat din magazinul agricol, dar fără consecințe asupra sănătății tale.

Pregătește o compresă rece pe bază de detergent

Umple o pungă sigilată ermetic cu lichid de spălat vase și lasă soluția în congelator timp de câteva ore. La temperaturi scăzute săpunul nu îngheață complet și capătă consistența unui gel, care păstrează mult mai bine temperatura și se așează mai bine pe piele. O astfel de compresă este indispensabilă în lupta cu vânătăile și alte traume mici.

Citește și: Pe etichetă nu scrie despre asta: 10 lucruri ingenioase pe care le poți face cu folia alimentară!

Sfaturi utile pentru casă

Identifică locul unde a avut loc o ruptură de pneu

Dacă cauciucul s-a dezumflat și vrei să identifici rapid locul cu pricina, dizolvă câteva picături de detergent în apă și stropește camera cu această soluție dintr-un spray pulverizator. Bulele de săpun vor da de gol locul unde a avut loc ruptura.

Scapă de muște cu ajutorul detergentului de vase

Dacă insectele enervante ți-au invadat casa, întotdeauna le poți întinde o capcană. Umple un pahar cu oțet de mere, exact până la jumătate, și adaugă 6-8 picături de detergent pentru vase, după care adaugă apă caldă, astfel încât să se formeze un strat grosuț de spumă la suprafață. Insectele vor fi atrase de aroma dulce și nu vor rezista ispitei de a verifica conținutul paharului, dar din cauza lichidului vâscos, nu vor mai putea ieși înapoi.

Citește și: Cum să scoți un inel înțepenit de pe deget? Și alte 7 trucuri utile, explicate prin ilustrații care au mai mult de 100 de ani!

Trucuri utile în gospodărie

Detergentul de vase împotriva ochelarilor aburiți

Aplică câteva picături de lichid pe o lavetă din microfibră și șterge atent suprafața ochelarilor, de o parte și de alta a lentilei. Iar după ce agentul se va usca, îndepărtează resturile cu suprafața uscată a lavetei, până când ochelarii vor străluci.

Detergentul de vase ca lubrifiant pentru balamale

Dacă te-ai săturat de scârțâitul balamalelor de la uși, nu te grăbi să cheltui bani pe spray-uri scumpe – un detergent obișnuit pentru vase poate remedia această problemă. Aplică o cantitate mică pe zonele cu probleme și deschide/închide ușa de câteva ori pentru a distribui soluția în jurul balamalei.

Citește și: Scapă de energia negativă din casă, urmând aceste 6 sfaturi excepționale

Sfaturi practice în casă

Întreținerea plantelor de interior

Știai că poți proteja plantele de cameră de dăunători cu ajutorul unui detergent pentru vase? Dizolvă două picături de lichid într-un pahar cu apă caldă și stropește plantele cu ajutorul unui pulverizator.

Acest tratament este eficient împotriva afidelor și altor tipuri de dăunători. Apropo, cu cât mai simplă e soluția cu atât mai bine. Încearcă să alegi mărci fără clor, degresanți și componente antibacteriene.

Detergentul de vase pentru desfundarea toaletei

Dacă metodele standard nu au funcționat, toarnă 200 ml de soluție de spălat vase și câțiva litri de apă clocotită și lasă amestecul să stea așa timp de un sfert de oră, după care poți să tragi apa.

Citește și: Periculoase pentru cei mici: 8 plante de interior de care trebuie să scapi urgent dacă ai copii!

Sfaturi practice de viață

Îndepărtarea petelor de grăsime cu detergent

Proprietățile sale contra grăsimii pot fi utilizate nu numai la spălarea vaselor. Cu același succes poți să cureți covorul, gresia sau alte suprafețe. Ai grijă ca detergentul să nu conțină clor și testează-l pe o zonă ceva mai discretă, înainte de a trece la acțiune.

Cea mai bună soluție pentru a face baloane de săpun

Amestecă 100 ml de detergent pentru vase cu 2-3 lingurițe de glicerină sau sirop de porumb. Amestecul trebuie diluat în 4 litri de apă – acest volum va fi suficient pentru o perioadă lungă de timp, iar baloanele vor fi mari, rezistente și dense.

Citește și: Trandafiri și alte aranjamente florale din sapun. Cum se fac trandafirii din sapun