10 greșeli pe care le fac adesea, femeile în relații. Prin câte te regăsești?

Acest articol se bazează pe cartea celebrei psihologe Laura Schlesinger, care vorbește despre cele mai frecvente greșeli pe care le fac femeile în relațiile cu sexul opus. Specialistul are chiar propriul său program de radio, unde deseori sună doamnele care vor să se plângă pe viață sau să ceară sfaturi.

Cele mai frecvente 10 greșeli pe care le fac femeile în relații:
1. Atașament excesiv

Din păcate, societatea noastră evaluează în continuare succesul unei femei, când aceasta are un bărbat. Și multe doamne sunt forțate să locuiască cu oricine, numai ca să nu fie temă de discuție. Prezintă o afecțiune excesivă chiar și față de un alcoolic, dependent de droguri etc. Multe fete se căsătoresc doar dintr-un singur motiv – să „aibă loc” în ochii societății.

2. Legătura cu un bărbat, ca o încercare de a evita singurătatea
Cu tristețe și dor, femeile așteaptă ca prințul să apară la orizont. Când un bărbat apare în viața lor, se bucură că nu mai trebuie să trăiască singure. În majoritatea cazurilor fac o alegere greșită! Ele au nevoie doar de un om pentru a scăpa de plictiseală. Uneori, partenerul deduce că tocmai a fost folosit.
3. Devotament
Dacă întâlnești o femeie care este gata să țipe în fiecare colț cât de mult își iubește bărbatul, atunci cel mai probabil minte. Și nu numai pentru ceilalți, ci și pentru ea însăși. Pur și simplu nu vrea să recunoască, nici măcar pentru sine, că bărbatul care este lângă ea nu este chiar atât de bun. Fetelor le este frică să nu rămână singure, așa că suportă caracterul rău al partenerului, cu burta lui de bere și cu incapacitatea de a face ceva prin casă. Sunt devotate bărbaților care nu merită nimic.

4. Pasiunea
Femeile tratează sexul diferit, crezând că acesta impune anumite obligații partenerului. Sunt pregătiți pentru sacrificii, cerând bărbatului unele acțiuni în schimb. Nu vă grăbiți partenerul și nu-l percepeți doar pentru o noapte petrecută împreună. Așteptați momentul în care deveniți cu adevărat apropiați unul de celălalt.

5. Traiul împreună
Mulți oameni cred că a trăi împreună înainte de căsătorie  poate ajuta să vă cunoașteți mai bine, dar cuplurile care au început să locuiască împreună chiar înainte de a-și pune ștampila în pașapoarte divorțează chiar mai des decât cele care anterior locuiau separat.

Nu ar trebui să fiți de acord să trăiți cu un bărbat pentru a vă cunoaște mai bine, pentru că în acest fel îi dați ocazia să evite legalizarea relației și caz în care este ușor să vă părăsiți.
6. Așteptări goale
Nu vă așteptați că veți putea să schimbați un bărbat. Nu visați că el însuși va dori să se schimbe pentru voi. Dacă nu sunteți mulțumite de ceva în partener, atunci în timp, unele trăsături de caracter vor începe să vă enerveze și mai mult!

7. Gândirea
Să fim sinceri – această idee este foarte stupidă. Nu naște niciodată un copil pentru a păstra un bărbat sau pentru a face pe plac părinților. Singurul motiv pentru a naște este dorința ambilor parteneri de a continua cursa, de a fi responsabili pentru copil și de a avea o bază materială pentru creșterea și educarea bebelușului.
8. Neglijarea sentimentelor materne
Este teribil, dar multe doamne sunt gata să acționeze contrar instinctului matern. Unele femei îi permit unui bărbat să „crească” copii, în timp ce îi limitează în multe chestii. Să știți că niciun copil nu își va ierta mama pentru că nu a putut să-l protejeze!

9. Neajutorare
Știți cât de furioase sunt fetele când ceva nu merge bine? Femeile adulte încearcă să țină totul în sine, temându-se să demonstreze furie. Din această cauză, adesea se deprimează!

10. Iertare
Da, femeile nu au răbdare și când vine vorba de despărțirea de un bărbat, ele pot veni cu mii de scuze doar pentru a nu-l părăsi. Doamnele cred că vor fi nefericite fără un partener sau că nimeni altcineva nu le va iubi.