10 flori care îți vor colora frumos grădina și te vor ajuta să scapi definitiv de buruieni!

Folclorul românesc, subtil și înțelept, ne îndeamnă să facem iarna car și vara sanie. Au mai rămas câteva zile numărate până la începutul iernii și pornind de la aceste considerente noi îți propunem să hotărăști de pe-acum ce flori urmează să plantezi în grădină la primăvară că să-ți faci vara mai luminoasă și mai frumoasă.

Acestea nu numai că îți vor colora frumos grădina, dar și te vor ajuta să scapi definitiv de vegetația mai puțin atrăgătoare pentru îngrijirea căreia nici măcar cel mai înverșunat grădinar nu are niciodată suficient timp.

1. Narcisele sunt niște flori adorate de toți grădinarii cu experiență, în primul rând pentru că spre deosebire de lalele, acestea nu trebuie replantate, lucru care este un avantaj considerabil pentru cei care apreciază timpul lor. Plus la asta, narcisele cresc foarte repede și înfloresc fără probleme în același loc timp de mai bine de zece ani, făcând față eficient oricărui tip de buruieni.

2. Florile Cosmos bipinnatus sau mărărite, fluturași, ori mustața flăcăului, după cum sunt cunoscute în spațiul românesc, sunt niște plante deosebit de tenace și nepretențioase, fiind suficient să le plantezi o singură dată că să răsară an de an prin autoînsămânțare. Un alt avantaj este că înflorirea acestora nu depinde de condițiile meteorologice, fiind rezistente la înghețuri, averse și arșiță.

3. În pofida aspectului grațios, plăpând și delicat, lăcrămioarele sunt niște flori de o rezistență incredibilă, care se înmulțesc rapid datorită rizomului târâtor orizontal și nu permit vegetației enervante să invadeze grădina. Plus la asta nimic nu poate fi mai plăcut și îmbătător decât mirosul de lăcrimioară și rouă.

4. Rădăcinile bujorilor pot atinge o adâncime de până la 90 cm, astfel încât o simplă fâșie de bujori roz e în stare să taie din start orice tentativă de pătrundere a buruienilor. În afară de asta, aceste flori sunt cu adevărat frumoase și rezistă la orice condiții meteorologice.

5. Levănțica poate deveni o adevărată cireașă de pe tort în interiorul grădinii tale. Pe lângă aspectul său fermecător și mireasma îmbietoare, lavanda se poate lăuda și cu un efect calmant și revigorant asupra sănătății emoționale umane.

7. În locurile mai însorite ale grădinii lasă loc pentru câțiva bulbi de iris. Frunzele lor groase vor tăia liniile de aprovizionare ale buruienilor, iar florile bogate și grațioase vor face din grădina ta un adevărat paradis.

8. Nu ne-ar fi iertat nimeni dacă am fi trecut cu vederea crinul de zi, care a devenit popular în întreaga lume, nu doar pentru corola sa inedită, ci și pentru rezistența ridicată împotriva bolilor și dăunătorilor.

Din câte vezi, alegerea este foarte mare și chiar îți sugerăm să nu te limitezi la doar câteva opțiuni. Ia-o din plin, fiindcă doar într-o singură primăvară te poți alege cu o grădina frumoasă pe mulți ani înainte și poți pune capăt pentru totdeauna confruntării cu buruienile enervante.