Oamenii de știință britanici au explicat de ce este mai bine ca femeile să facă mișcare dimineața

Femeile care fac exerciții fizice dimineața au un risc mai mic de a avea probleme cardiace sau accident vascular cerebral.

Studiul, care a urmărit peste 85.000 de femei din Marea Britanie, a analizat nivelurile de activitate fizică ale acestora. Ele au purtat un tracker de fitness timp de o săptămână.

Oamenii au fost împărțiți în patru grupuri, inclusiv cei care au fost cei mai activi dimineața devreme, în jurul orei 8 dimineața, și cei care au fost cei mai activi la mijlocul dimineții, în jurul orei 10 dimineața.

Celelalte două grupuri aveau cei mai activi oameni la prânz și seara în jurul orei 19.00.

Detaliile studiului

Cei care făceau exerciții fizice în mijlocul dimineții aveau mai puține șanse de a avea un accident vascular cerebral.

Gali Albalak, care a condus studiul la Centrul Medical al Universității Leiden din Olanda, a declarat:

„Este bine cunoscut faptul că exercițiile fizice sunt bune pentru sănătatea inimii, iar studiul nostru arată acum că activitatea de dimineață este cea mai benefică”. „Rezultatele au fost deosebit de pronunțate la femei”

Studiul, publicat în Jurnalul European de Cardiologie Preventivă, a implicat persoane cu vârsta cuprinsă între 42 și 78 de ani care nu au avut niciodată boli cardiovasculare.

După ce a fost înregistrat momentul activității lor fizice, aceștia au fost urmăriți timp de șase până la opt ani, timp în care 2.911 persoane au dezvoltat probleme cardiace și aproape 800 au avut un accident vascular cerebral.

În urma studiului s-a constatat că persoanele care făceau mișcare dimineața sau la mijlocul după-amiezii aveau un risc mai mic de a dezvolta probleme cardiace. Inclusiv un atac de cord, cea mai comună formă de angină pectorală și boală coronariană.

Comparând orele de activitate maximă pe o perioadă de 24 de ore, cercetătorii au descoperit că cea mai mare activitate între orele 8 și 11 a fost asociată cu cel mai scăzut risc atât de boli de inimă, cât și de accident vascular cerebral.

Persoanele care au făcut cel mai mult exerciții fizice în mijlocul dimineții au avut cu 16% mai puține șanse de a avea probleme cardiace.

Totodată au avut cu 17% mai puține șanse de a avea un accident vascular cerebral decât persoanele care au fost cele mai active în jurul prânzului.

Dar când rezultatele au fost analizate separat pentru bărbați și femei, cercetătorii au descoperit că rezultatele exercițiilor de dimineață au fost semnificativ mai pronunțate la femei decât la bărbați.

Femeile care au fost cele mai active dimineața devreme sau târziu au avut un risc de probleme cardiace care era cu o cincime mai mic decât cele care făceau cel mai mult exerciții în jurul prânzului.

Cu toate acestea, Albalac a spus: „Este prea devreme pentru a face recomandări formale pentru prioretizarea exercițiilor de dimineață, deoarece acesta este un domeniu de cercetare destul de nou. Dar sperăm că într-o zi vom putea îmbunătăți recomandările actuale prin simpla adăugare a unei singure linii – „când faci mișcare, se recomandă să o faci dimineața.” „.

Raymond Nordam, autor principal al studiului la Centrul Medical al Universității din Leiden din Olanda, a declarat: „Nu există nicio îndoială că exercițiile fizice sunt benefice indiferent de ora din zi, iar acesta este cel mai important mesaj. Dar aceste noi rezultate arată că mai multă activitate fizică dimineața ar putea fi mai utilă.”

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să-l distribui și prietenilor !