El nu-și mai iubește soția, are o altă femeie în viața lui, dar îi este frică să-și părăsească familia…

Mihai, în vârstă de 45 de ani, nu-și mai iubește soția, el are pe altcineva. Dar îi este frică să-și părăsească familia.
El crede că fiica va fi grav rănită. Din afară, totul este în regulă cu ei – par o familie aproape ideală, au o bază financiară bună, o casă spațioasă. Doar că Mihai se simte profund nefericit. Nu vrea să facă nimic plăcut pentru soția lui. El dispare la serviciu de dimineață și stă acolo până seara târziu. Câteodată, mai zboară în călătorii de afaceri, aceasta este salvarea lui. Și se întoarce doar pentru fiica lui de 10 ani.

Dacă este puțin de lucru, își minte soția că este ocupat cu jobul și își petrece timpul cu Ioana, de care îi place mult. Adevărat, ea înțelege situația în care se află, însă nu poate schimba ceva în acest sens. Este nemulțumită de situație, pentru că ei nu au deloc o relație normală…

Bărbatul este sincer convins că nu există nicio ieșire din această situație: nu vrea să o părăsească pe Ioana, pentru că ea îi dă multe emoții plăcute, dar nici nu poate divorța de soția sa, pentru că fiica lui va crește în o familie inferioară, într-o familie în care se va crede că tatăl nu dă doi bani pe ea și că a părăsit-o.

Mihai așa și a zis: “Aș prefera să-mi sacrific fericirea de dragul fericirii fiicei mele. Eu poate voi suferi, dar vreau ca ea să crească într-o familie completă și bucuroasă.”

Pare amuzant și trist în același timp. Mihai este un om deștept, dar în acel moment se mințea monstruos.

Cui crede că îi va face mai bine? Nimănui.

-Nu-i pasă de soția lui, nu se complace, nu cochetează cu ea, nu-i arată atenția. Femeia este singură și se estompează (sau se gândește și ea la altcineva din proximitatea ei care îi acordă atenție);
-Ioana primește doar firimituri de atenție, în timp ce Mihai fuge des la familie, nu este o femeie cu drepturi depline, care să se bucure de toată dragostea lui;
-Copiii mici și adolescenții simt răceala și indiferența adulților. Fiica lui Mihai își dă seama că tatăl ei nu are grijă de mama și își dă seama că mama ei nu încearcă să fie atractivă pentru tata.

În ce fel de femeie se va transforma fiica lor, de dragul căreia eroul nostru Mihai își va „sacrifica” fericirea? Va fi la fel de singură și neiubită ca mama ei. Și va găsi un bărbat la fel de indiferent ca tata, care va avea amante.

Așa i-am spus lui Mihai: nu juca rolul unui erou care sacrifică ceva. Te minți singur și ești doar un laș pentru a lua o decizie masculină normală. Pleacă sau rămâi. Ți-e frică să iei o decizie. Ți-e frică de disconfortul și durerea pe care ți le vei provoca în primul rând ție, cu scandalurile, lacrimile soției și fiicei tale dacă vor afla adevărul.

Am vorbit cu el mult timp. Treptat a început să-și dea seama că trebuie să facă o alegere. Va răni acum una dintre femei și va rămâne cu cealaltă. Dar va fi lucrul corect. Decât să înrăutățească treptat viața tuturor celor din jurul lui cu inacțiunea lui.

El trebuie să decidă – fie să divorțeze, fie să-și părăsească amanta. Nimeni nu o va face pentru el. Și da, va fi dureros și neplăcut.

Doare și apoi dispare această durere, cu timpul. Fosta soție va găsi un alt bărbat iubitor, fiica va crește din nou într-o familie completă. Mihai va merge la cea pe care o iubește cu adevărat și vor forma și ei o familie completa. Sau, poți să-ți părăsești amanta și să te decizi să-ți restabilești familia, să stabiliți din nou relații bune.