5 moduri de a „negocia” cu norocul: sfaturile înțelepte ale străbunicii mele care a trăit până la 107 ani

Străbunica mea a fost o persoană extraordinară. Ea a reușit ceva ce nu toată lumea reușește – a trăit până la 107 ani. Și după cum știți, cu cât o persoană trăiește mai mult, cu atât are mai multă experiență. Și străbunica mea mi s-a părut mereu o persoană incredibil de înțeleaptă și pentru orice sfat m-am adresat mereu la ea. Și acum voi vorbi despre cinci moduri de a „negocia cu norocul”  pe care ea mi le-a spus.

1. Niciodată să nu-ți faci griji

Știți, există și această veche înțelepciune – dacă nu există nicio problemă, atunci nu este nimic de care să vă faceți griji, iar dacă există o problemă, atunci este inutil să vă faceți griji. A fost literalmente motto-ul vieții străbunicii mele.

Eu însă, sunt o persoană foarte anxioasă. Întotdeauna îmi fac griji pentru muncă sau alte situații cotidiene. Și străbunica îmi spunea tot timpul: “De ce mereu îți faci griji. Ei bine, asta e ideea”.

Ea nu și-a făcut griji niciodată. Aici, s-ar părea de atâția ani, trebuie să-ți faci griji pentru sănătatea ta. Bunica nu s-a îngrijorat niciodată. A ținut mereu nasul sus și a ieșit din cele mai dificile situații pentru a se întoarce acasă și a continua să-i ajute pe cei dragi.

2. Comunică doar cu cei în care poți avea încredere

Străbunica mea a îndepărtat oamenii care au reușit să o dezamăgească. Dacă un prieten nu ajută într-o situație urgentă, nu mai este un prieten. Dacă o persoană dă în mod constant un fel de sfaturi proaste sau pur și simplu își bagă nasul peste tot în mod constant, o trimitem la o groapă de gunoi.

Mereu am fost surprins că străbunica mea a fost cumva reticentă să ia contact cu unele persoane. Dar s-a dovedit că avea un astfel de control. Ea comunică doar cu cei care merită. Și în schimb, soarta o răsplătește doar cu oameni buni.

3. Tratează mâncarea ca pe cultură

Străbunica mea a spus întotdeauna că mâncarea este importantă pentru o persoană. Ceea ce mănânci trebuie să fie gustos, dar și sănătos. Trebuie să-ți simți corpul și să asculți când îți spune ce să mănânci și ce nu. Și vreau să mai spun că ea gătea foarte bine.

4. Rămâi mereu optimist

Străbunica spunea mereu că cu cât te gândești mai mult la negativ, cu atât atragi mai mult această negativitate. De exemplu, vreme înnorată afară. Cineva va începe imediat să mormăie, îți va strica starea de spirit pentru toată ziua, iar străbunica spunea mereu că natura nu are vreme rea. Dacă plouă, așa să fie.

Și acesta nu este un motiv să fii posomorât toată ziua. Nu-mi amintesc nicio zi în care bunica mea nu a zâmbit. Ea glumea mereu. Și ea a spus că, chiar dacă crezi că nu poți glumi, trebuie să o faci. Trebuie să râzi. Rămâi pozitiv și fericirea va veni la tine.

5. Fii mereu curios

În copilărie, îmi plăcea să o vizitez pe străbunica, pentru că avea o bibliotecă imensă cu cărți. Citea mereu, iar eu însumi am învățat să citesc la vârsta de 3 ani datorită faptului că stăteam des cu ea. Străbunica a spus că trebuie să fii interesat de toate sferele vieții.

Ea citea cărți complet diferite – atât ficțiune, cât și dedicate diferitelor subiecte. Și plimbarea cu ea a fost, de asemenea, mereu interesantă, pentru că povestea totul despre lumea din jurul ei. Ea a spus că oamenii curioși se orientează cel mai bine în viață.

Dar tu ce crezi, cum poți să negociezi cu soarta pentru a atrage ce e mai bun către tine? Împărtășește-ți părerea în comentarii ! De asemenea, dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !